סלט ארטישוק ופטריות חם

על ידי Helena Ben Hamo  , ,

סלט חם, מיוחד וטעים של ארטישוק ופטריות. סלט מושלם לאירוח במיוחד בחגים, מתאים לכל סוגי הארוחות ומשתלב מצוין עם כל מנה. קל להכנה ומקורי..

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 35 דקות
  • 20 דקות

    15 דקות

    35 דקות

מצרכים למתכון

1 שקית ראשי ארטישוק קפואים של סנפרוסט

שמן לטיגון

2 שיני שום קצוצות גס

2 כפות מרק עוף

1/2 כפית פלפל לבן

2 פלפל סודני ננסי

1 כוס מים

סלסילת פטריות טריות או מקופסה

הוראות הכנה

את ראשי הארטישוק חוצים ל-4 חלקים ומבשלים במים חמים עד לריכוך.

בסיר נפרד מביאים לרתיחה שמן לטיגון עם שום, מרק עוף, פלפל לבן, פלפל סודני וכוס מים.

לאחר רתיחה מוסיפים לסיר את הארטישוקים ופטריות חיות חתוכות לחצי (או פטריות שלמות מקופסה שלפני כן שטפנו במים רותחים).

מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 10 דקות. בודקים טעמים, מתקנים תיבול ומגישים..

שתפו את המתכון >>

9 דירוגים וחוות דעת

מירב

13/02/2018

יצא לי ממש ממש טעים! הוספתי לימון וכורכום.
אני עשיתי עם תחתיות ארטישוק (לפי התמונה זה נראה תחתיות, נכון?) ולקח לי המון המון זמן עד ריכוך. זה הגיוני?

שרה

07/07/2016

אפשר להוסיף בצל בטיגון?

foodisgood

05/06/2016

היי שרון,
ניתן להחליף את הארטישוק בפרחי כרובית, פרחי הכרובית עדינים יותר לכן יש לשים לב במהלך הבישול שלא יתפרקו.

מריה

04/06/2016

את הארטישוק צריך לקלף לפני הבישול?

שרון ל.

09/05/2016

אפשרי להכין עם פרחי כרובית, במקום הארטישוק ?

foodisgood

24/04/2016

היי דיקלה,
בטח, אפשר לוותר על הפלפל הסודני 🙂

דיקלה

21/04/2016

אפשר לוותר על הפלפל הסודני?

שני

21/02/2016

הכנתי עכשיו… טעים ברמות הזויותתת התלקקתי עם זה!!! הכנתי עם ארטישוק טרי…
מאמצת את המתכון!!! תודההה את אלופההה!!!

Sarit Kariv

12/08/2015

נראה מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00