שעועית ירוקה • איך להכין + מתכונים מעולים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

בין אם היא מוקפצת עם רטבים ובין אם היא פשוט מבושלת במים, שעועית ירוקה היא תוספת נפלאה לארוחת צהריים באמצע השבוע וגם לארוחה חגיגית. קיימות מספר דרכים לבישול שעועית ירוקה, בעזרת המדריך הבא תוכלו לבחור את אופן הבישול האהוב עליכם.

לפני הכל • למה כדאי לאכול שעועית ירוקה?

עם היתרונות הבריאותיים של השעועית הירוקה קשה להתווכח. בזמן שהיא טעימה ופריכה, היא גם דלה בקלוריות ואינה מכילה כולסטרול. תכולת הסיביים התזונתיים שבה גבוהה מאוד והיא גם משמשת כמקור מעולה לחלבון מן הצומח לטבעוניים ולא רק. כמו כן, שעועית ירוקה היא מקור לוויטמין A, C, 6B, חומצה פולית, סידן, ברזל ואשלגן.

ירק או קטנייה? הנה עובדה – תרמילי שעועית ירוקה משתייכים, מבחינה תזונתית, לקבוצת הירקות. היות ובעת קטיף התרמילים, זרעי השעועית אינם מבשילים ונשארים רכים, מה שאומר שתרמילי שעועית ירוקה הם ירק, וגם דלים בקלוריות.



אז איך מבשלים שעועית ירוקה? 4 דרכים מומלצות

שעועית ירוקה מוקפצת

הקפצה היא אחת הדרכים הפופולריות להגשת שעועית ירוקה. ניתן להפיץ אותה עם מגוון רטבים, החל מלימון ושום ועד רטבים אסייתיים מוכרים. כדי להקפיץ שעועית ירוקה עם רוטב:

*אם מדובר בשעועית קפואה, פשוט מקפיצים אותה בווק עם הרוטב הרצוי.

*אם מדובר בשעועית טרייה, חולטים את השעועית כ-5 דקות במים רותחים, עד לריכוך חלקי, מעבירים למחבת ומוסיפים לה את הרוטב הנבחר. מקפיצים עוד מספר דקות זה הכל.

3 אופציות לתיבול שעועית ירוקה מוקפצת:

שעועית ירוקה בשום וג’ינג’ר: חבילת שעועית ירוקה קפואה, 1/8 כפית מלח, 4 כפיות שמן זית, 2 כפיות ג’ינג’ר טחון, 4 שיני שום כתושות.

שעועית ירוקה עם רוטב סויה: חבילת שעועית ירוקה קפואה, 1/4 כוס רוטב סויה, 1 שן שום כתושה, 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה, 2 כפיות סוכר חום, 3 כפות שמן זית, כפית שומשום.



שעועית ירוקה עם עגבניות בבלסמי: 1/2 חבילת שעועית ירוקה קפואה, 10 עגבניות שרי חצויות, 1/4 כוס מים, 2 שיני שום כתושות, כפית רוטב בלסמי, מלח ופלפל.

והנה עוד כמה מתכונים מעולים:

שעועית ירוקה בסלט

שעועית ירוקה משתלבת נהדר במגוון סלטים, אבל הסלט הפופולרי היותר המכיל שעועית ירוקה הוא סלט ניסואז. כדי להוסיף שעועית ירוקה לסלטים צריך פשוט לחלוט אותה במים רותחים עם מלח כ-7 דקות. לאחר מכן, יש להעביר את השעועית לקערה עם מים וקרח. זהו, הוסיפו אותה לסלט. קליק למתכון לסלט ניסואז עם שעועית ירוקה.

שעועית ירוקה ברוטב

תבשילים רבים ניתנים לשדרוג ע”י הוספת שעועית ירוקה. במהלך הבישול, ערכיה התזונתיים של השעועית נשמרים והופכים את התבשיל לבריא יותר וטעים יותר. כדי להוסיפה לרוטב, בין אם היא קפואה ובין אם היא טרייה, פשוט הוסיפו אותה לרוטב כ-15 דקות לפני סיום הבישול. השעועית תתבשל היטב עם כל רוטב.



הנה כמה מתכונים לתבשילים ברוטב עם שעועית ירוקה:

שעועית ירוקה במאפים

גם במאים שונים, כמו פשטידות, ניתן לשלב בקלות את השעועית הירוקה. בעצם, השעועית הירוקה משתבלת נהדר כמעט בכל פשטידה שמשלבת ירקות. כדי להלבה בפשטידה יש לקצוץ את השעועית מעט ופשוט להוסיפה לבלילה, היא כבר תתרכך נהדר בתנור. מתכון מומלץ >> פשטידת ירקות קלה.

קטגוריות: כללי, מדריכי בישולתגיות:

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *