שעועית ירוקה עם פיצוחים ברוטב מתקתק

על ידי אילנית בניזרי  ,

תוספת מהירה, קלה וטעימה לכל ארוחה - שעועית מוקפצת עם בוטניפ, קשיו וחמוציות ברוטב מתקתק עם טעמים מהמטבח האסיאתי. מתאים לחגי תשרי.

  • זמן עבודה: 5 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 25 דקות
  • 5 דקות

    20 דקות

    25 דקות

  • 2-3 סועדים

מצרכים למתכון

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1/2 חבילת שעועית ירוקה

קערת מי קרח

חופן בוטנים קלויים

חופן קשיו קלויים

חופן חמוציות (לא חובה)

לרוטב

כף סילאן

כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק

מלח ופלפל לפי הטעם

שומשום

הוראות הכנה

נתחיל בהרתחת השעועית בסיר עם מים רותחים כ-10 דקות, נסנן מנוזלים ונעביר לקערת מי קרח למשך 5 דקות, נסנן שוב ונניח בצד.

במחבת גדולה (עדיף ווק) נטגן שום בשמן זית כ-2 דקות טיגון.

נוסיף למחבת בוטנים, קשיו וחמוציות ונקפיץ יחדיו מספר דקות.

נוסיף למחבת סילאן, רוטב צ'ילי ותבלינים לפי הטעם ונקפיץ מעט.

לסיום נוסיף למחבת את השעועית הירוקה, נקפיץ היטב לכיסוי השעועית ברוטב ונבשל כ-10 דקות.

נעטר בשומשום בנדיבות, הקפצה אחרונה וזה מוכן.

לכמות גדולה יותר פשוט הכפילו כמויות המתכון

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00