FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

קציצות בשר עם שעועית ירוקה ברוטב

על ידי המתכונים של עופרה מרציאנו  ,

מנה ביתית, חמה, מזינה ומעולה לצהריים לילדים ולכל המשפחה - קציצות בשר בקר עסיסיות יחד עם שעועית ירוקה ברוטב טעים. מומלץ להגיש לצד אורז לבן. הקציצות מתאימות גם לראש השנה שמתקרב.

  • זמן עבודה: 40 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 10 דקות
  • 40 דקות

    1 שעה 30 דקות

    2 שעות 10 דקות

  • 6 סועדים

מצרכים למתכון

לקציצות

1/5 קילו בשר טחון

1 תפוח אדמה

1 בצל גדול

כמה גבעולי כרפס קצוצים

חופן כוסברה קצוצה

תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, תבלין לקציצות

כף שמן

לרוטב

בצל גדול קצוץ

גמבה קצוצה

צרור כוסברה / פטרוזיליה קצוצה

תבלינים: פפריקה מתוקה, מלח, פלפל,

2 כוסות מים רותחים

חבילת שעועית ירוקה

הוראות הכנה

הכנת הקציצות

את תפוח האדמה והבצל נגרד בפומפייה על הצד הגס, נסחט היטב מנוזלים ונעביר לקערה גדולה.

נוסיף לקערה גם בשר טחון, ירק קצוץ ותבלינים ונערבב היטב לקבלת עיסה אחידה.

נכסה את הקערה ונעביר את תערובת הקציצות למנוחה של חצי שעה במקרר.

הכנת הרוטב

בסיר רחב נטגן בצל בשמן עד שהוא הופך שקוף.

נוסיף לסיר גמבה קצוצה ונטגן יחדיו כדקה.

נוסיף לסיר מים רותחים, תבלינים וכוסברה קצוצה ונערבב היטב.

נביא לרתיחה וננמיך ללהבה בינונית.

נוציא מהמקרר את תערוב הקציצות ונכדרר לכדורים קטנים אותם נוסיף ישר לסיר.

נבשל את הקציצות ברוטב כ-20 דקות ונוסיף את חבילת השעועית הירוקה.

נטלטל את הסיר בעדינות במטרה לערבב את כל המרכיבים, במידה ויש צורך נוסיף מים רותחים עד לכיסוי התבשיל.

נבשל את הקציצות והשעועית ברוטב כשעה, עד שהקציצות מוכנות והשעועית רכה.

2 דירוגים וחוות דעת

נטלי כהן

וואו מתכון פצצצה עשיתי אותו פעם אחת המשפחה עפה על זה וחבר שלי הכין בבית שלו והמשפחה שלו עפהה על זההה ממש טעייים בכלום עבודה

נטלי

1/5 קילו בשר טחון? 200 גרם? זה מספיק? כמה קציצות יוצאות מזה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן