מתכון קל לפיצה ביתית כמו באיטליה (עם בצק פשוט מדהים)

על ידי המטבח של שרית  

במהלך חיי עשיתי המון ניסויים בבצק, בין הניסויים הראשיים שעשיתי בדקתי בצק לפיצה משפחתית. חיפשתי בצק לא דק מידי ולא עבה מידי והיה חשוב לי שלא יהיה יבש. אחרי חיפושים ארוכים גיליתי בצק פיצה מושלם בשבילי, אז הנה המתכון שלי לפיצה משפחתית טעימה וממכרת.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
  • 30 דקות

    15 דקות

    45 דקות

  • 2 קילו בצק

מצרכים למתכון

לבצק פיצה

3 כוסות מים פושרים

כף סוכר

2 כפות שמרים

חצי כוס שמן

קילו קמח

כף מלח.

לרוטב פיצה

2 חבילות רסק עגבניות קטן

4-5 כפות שמן זית

2-3 שיני שום כתושות

כפית תבלין אורגנו או בזיליקום או זעתר

חצי כפית מלח

הוראות הכנה

מכינים בצק לפיצה

בעקרה גדולה מערבבים מים, סוכר ושמרים ומניחים לדקה. מוסיפים לקערה שמן, קמח ומלח ומערבבים היטב.

מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, לשים היטב עד לקבלת בצק לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה למשך חצי שעה - שעה.

מכינים רוטב פיצה

את כל מצרכי הרוטב מערבבים היטב ומניחים במקרר למיזוג טעמים עד שהבצק מוכן.

מרכיבים את הפיצה

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ופותחים אותו לגודל של תבנית עגולה או מרובעת. חשוב לשים לב שהבצק לא דק מידי. מרפדים תבנית בנייר אפייה מקומח קלות ומעבירים את הבצק לתבנית. מקפלים מעט את קצוות הבצק פנימה ליצירת "קשה".

מברישים במעט שמן זית את שולי הבצק. מוזגים בערך כף רוטב במרכז הבצק ומורחים היטב - חשוב לזכור להשאיר דפנות של בצק ללא רוטב וגבינה כדי ליצור "קשה" לפיצה. מפזרים גבינה צהובה מגוררת ותוספות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להשחמה (בדרך כלל 10-20 דקות).

מוציאים מהתנור ואוכלים מהתבנית החמה...

*טיפ לממהרים - ניתן להכין גם פיצה דקה ללא התפחה, פשוט לרדד את הבצק דק ולהכניס לתנור

עדיין לא מרגישים באיטליה? כנראה שחסרות לכם כמה ממנות המפתח של המטבח האיטלקי. אל דאגה - אנחנו כאן לעזור 🙂

ואם אתם ממהרים, יש לנו פתרון מעולה לבצק פיצה מ-2 מצרכים שלא מצריך התפחה כלל! למתכון >> בצק פיצה מהיר

שתפו את המתכון >>

10 דירוגים וחוות דעת

FoodisGood

08/10/2018

היי נועה,
מה זאת אומרת דיי הרבה קמח? כמה קמח הוספת? בצק דביק זה לאו דווקא בצק לא תקין.. הוא יכול להיות דביק כל עוד אפשר לעבוד איתו והוא עדיין בסדר גמור.
בכל מקרה, צייני את כמות הקמח שהוספת כדי שאדע..
ולגבי בצק עבה מידי – פשוט היית צריכה לרדד יותר ולהשתמש בתבנית גדולה יותר 🙂

נועה

07/10/2018

שלום, הפיצה יצאה טעימה מאוד.
אבל משום מה, משהו השתבש לי עם הבצק.. יצא ממש דביק והייתי חייבת להוסיף עוד די הרבה קמח מה שהביא לפיצה עבה מאוד בסופו של דבר..
אשמח להצעה. ותודה!

לינור וובה

26/09/2018

יצא מעולה,ממש טעים ‍♀️

לינור אמסלם

09/08/2018

שאלה איך מכינים בצק לפיצה עבה ושומנית כמו של פיצה האט???

foodisgood

19/02/2017

היי אינגה, בהחלט – בצק הפיצה מתאים להקפאה.
אפילו מומלץ להרכיב את הפיצה ולהקפיא מוכנה, כך נשאר רק לחמם בתנור לקראת ההגשה 🙂

אינגה

12/02/2017

שלום. אשפר להקפיא את הבצק?

מישהו

13/10/2016

תודה יצא מעולה !!!!!

הדר בר אשר

24/06/2016

נורא טעים!!!

אנונימי

29/02/2016

ממש טעים!!

איילה

29/11/2015

יצא בצק נהדר!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00