
מתכון קל לפיצה ביתית כמו באיטליה (עם בצק פשוט מדהים)
על ידי המטבח של שרית לחם ומאפים, מתכונים קלים
במהלך חיי עשיתי המון ניסויים בבצק, בין הניסויים הראשיים שעשיתי בדקתי בצק לפיצה משפחתית. חיפשתי בצק לא דק מידי ולא עבה מידי והיה חשוב לי שלא יהיה יבש. אחרי חיפושים ארוכים גיליתי בצק פיצה מושלם בשבילי, אז הנה המתכון שלי לפיצה משפחתית טעימה וממכרת.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 45 דקות
-
30 דקות
15 דקות
45 דקות
- 2 קילו בצק
הוראות הכנה
מכינים בצק לפיצה
בעקרה גדולה מערבבים מים, סוכר ושמרים ומניחים לדקה. מוסיפים לקערה שמן, קמח ומלח ומערבבים היטב.
מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, לשים היטב עד לקבלת בצק לא דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה למשך חצי שעה - שעה.
מכינים רוטב פיצה
את כל מצרכי הרוטב מערבבים היטב ומניחים במקרר למיזוג טעמים עד שהבצק מוכן.
מרכיבים את הפיצה
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ופותחים אותו לגודל של תבנית עגולה או מרובעת. חשוב לשים לב שהבצק לא דק מידי. מרפדים תבנית בנייר אפייה מקומח קלות ומעבירים את הבצק לתבנית. מקפלים מעט את קצוות הבצק פנימה ליצירת "קשה".
מברישים במעט שמן זית את שולי הבצק. מוזגים בערך כף רוטב במרכז הבצק ומורחים היטב - חשוב לזכור להשאיר דפנות של בצק ללא רוטב וגבינה כדי ליצור "קשה" לפיצה. מפזרים גבינה צהובה מגוררת ותוספות.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להשחמה (בדרך כלל 10-20 דקות).
מוציאים מהתנור ואוכלים מהתבנית החמה...
*טיפ לממהרים - ניתן להכין גם פיצה דקה ללא התפחה, פשוט לרדד את הבצק דק ולהכניס לתנור
מכורים לפיצה? כדאי לנסות גם את המתכונים הבאים:
וגם - מתכוני פיצות מיוחדות:
לעולם לא תפשלו בהכנת פיצה
בעזרת 10 הטיפים הבאים לפיצה מושלמת
להשלמת החוויה:
- לחם שום - המתכון הכי טוב שיש
- פסטה ברוטב שמנת פטריות - לארוחת ערב מעולה
- לזניה - כך תעשו את זה נכון
- פוקאצ'ה - מתכונים במגוון טעמים
- סלט יווני קלאסי מושלם
שיתוף >>
13 דירוגים וחוות דעת
עדן
26/03/2020
מעולה, טעים בטרוף
יפעת
07/03/2019
הכנתי מקמח כוסמין 80 % ויצא מושלם!!!
קטרין
02/03/2019
תודה רבה! מתכון מעולה!!!
בצק רך וחלק, גם אחרי מספר שעות מאוד טעים.
FoodisGood
08/10/2018
היי נועה,
מה זאת אומרת דיי הרבה קמח? כמה קמח הוספת? בצק דביק זה לאו דווקא בצק לא תקין.. הוא יכול להיות דביק כל עוד אפשר לעבוד איתו והוא עדיין בסדר גמור.
בכל מקרה, צייני את כמות הקמח שהוספת כדי שאדע..
ולגבי בצק עבה מידי – פשוט היית צריכה לרדד יותר ולהשתמש בתבנית גדולה יותר 🙂
נועה
07/10/2018
שלום, הפיצה יצאה טעימה מאוד.
אבל משום מה, משהו השתבש לי עם הבצק.. יצא ממש דביק והייתי חייבת להוסיף עוד די הרבה קמח מה שהביא לפיצה עבה מאוד בסופו של דבר..
אשמח להצעה. ותודה!
לינור וובה
26/09/2018
יצא מעולה,ממש טעים ♀️
לינור אמסלם
09/08/2018
שאלה איך מכינים בצק לפיצה עבה ושומנית כמו של פיצה האט???

19/02/2017
היי אינגה, בהחלט – בצק הפיצה מתאים להקפאה.
אפילו מומלץ להרכיב את הפיצה ולהקפיא מוכנה, כך נשאר רק לחמם בתנור לקראת ההגשה 🙂
אינגה
12/02/2017
שלום. אשפר להקפיא את הבצק?
מישהו
13/10/2016
תודה יצא מעולה !!!!!
הדר בר אשר
24/06/2016
נורא טעים!!!
אנונימי
29/02/2016
ממש טעים!!
איילה
29/11/2015
יצא בצק נהדר!