רוצים להכין פיצה ולא מעוניינים להשתמש בתנור? אין סיבה שלא תכינו אותה על מחבת. מתכון לפיצה ביתית על מחבת מפתיעה וקלה להכנה. ככה תפתיעו את האורחים או סתם תארגנו ערב פיצה לילדים.
מצרכים
- 225 גרם קמח תופח
- 7 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 שינים שום כתושות
- 250 גרם עגבניות שרי פרוסות
- 4 כפות רוטב פיצה
- חופן עלי בזיליקום
- 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים 3 כפות שמן זית על מחבת גדולה, מוסיפים בצל ושום ומטגנים למשך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה.
- מוסיפים למחבת את עגבניות השרי ורוטב פיצה, מערבבים ומבשלים למשך 8 דקות נוספות, עד להתרככות העגבניות.
- מכבים את האש, מוסיפים בזיליקום ומניחים בצד לצינון.
- שופכים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים במרכזו את יתרת שמן הזית ומערבבים עם 7 כפות מים חמים.
- כאשר הבצק לח, מניחים על משטח מקומח ומשטיחים לשכבה דקה ואחידה.
- משמנים מחבת גדולה במעט שמן זית, מניחים את הבצק על המחבת ומחממים למשך 10 דקות, עד להזהבה קלה.
- מורחים את רוטב העגבניות מעל הבצק, מפזרים את הגבינה ומבשלים על המחבת למשך 10 דקות נוספות.
- זה בדיוק הזמן לבחור את התוספות האהובות עליכם ולהתפרע; זיתים, פטריות, תירס או כל דבר אחר שרק תרצו. פזרו את התוספת שלכם על הפיצה והגישו חם הישר מהמחבת.
עוד מתכונים מהפיצרייה: