רוטב עגבניות לפיצה • מתכון קל שתמיד מצליח

  פורסם בתאריך   על ידי   4 תגובות

הכנת רוטב לפיצה היא אחת הפעולות הקלות ביותר לכל בשלן בסיסי. מכינים אותו עם כמה מרכיבים פשוטים שבבסיסן כמובן – עגבניות טריות. רגע לפני המתכון: מתכון לבצק פיצה מהיר מעולה | 10 טיפים להכנת פיצה מושלמת + מתכונים.

מתכון לרוטב פיצה ביתי בקלות

הוא קל להכנה, מהיר והכי טעים שיש! רוטב עגבניות מוצלח הוא הבסיס לכל פיצה, ואין פיצה מושלמת בלעדיו. המתכון הבא לרוטב פיצה הוא מתכון מוצלח וקל במיוחד שמתאים לכל בצק פיצה.

מצרכים להכנת רוטב לפיצה:

*המצרכים לרוטב לפיצה גדולה או 2 בינוניות

  • 3 עגבניות גדולות / פחית קוביות עגבניות טריות
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • צרור בזיליקום טרי
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש



אופן ההכנה

  1. בעזרת סכין חדה נחתוך צורת X בתחתית כל עגבנייה. בסיר בינוני עם מים רותחים נרתיח את העגבניות למשך 10 דקות. נוציא את העגבניות לקערה עם מים קרים ונמתין כ-2 דקות. נקלוף את העגבניות ונקצוץ בקרש חיתוך.
  2. במחבת רחבה ועמוקה נחמם שמן זית ובו נטגן שום כתוש כחצי דקה, נוסיף למחבת את העגבניות ונבשל כ-2 דקות על להבה בינונית.
  3. נוסיף למחבת את שאר מצרכי הרוטב (בזיליקום ותבלינים) ונערבב היטב, נבשל עוד כ-2 דקות ונסיר את הרוטב מהאש.
  4. נמזוג מרוטב הפיצה על הבצק ונמרח בתנועה סיבובית, אל תשכחו להשאיר את שולי הבצק נקיות מרוטב.

כמה טיפים להכנת רוטב פיצה מוצלח

שמרו עליו פשוט: בהכנת רוטב פיצה, כל המוסיף גורע – נסו להיצמד למרכיבי הרוטב שכתובים במתכון ולא להוסיף מצרכים על דעת עצמכם, אם אתם זאת רוצים לשדרג את הרוטב, הוסיפו לו עשבי תיבול טריים או מיובשים.



מתאים גם לילדים: המתכון הוא מתכון בסיסי ומתאים גם לילדים, ניתן לוותר על האורגנו ולהפחית מעט מכמות השום לקבלת רוטב פיצה טעים אך לא חזק מידי בטעמו.

הקפיאו אותו: כאשר אתם מכינים רוטב לפיצה, מומלץ להכין כמות גדולה ולהקפיא, כך שבפעם הבאה שאתם מכינים פיצה ביתית, הרוטב יהיה מוכן לשימוש. רוטב פיצה נשמר בקופסה אטומה או בשקית הקפאה אטומה במשך זמן רב, אפילו חודשים.

מכורים לפיצה? כדאי שתכינו גם:

קטגוריות: כלליתגיות: , , ,

שיתוף

4 תגובות

  1. ירדן :

    היי,
    אם אין לי עגבניות טריות אפשר להשתמש ברסק עגבניות טבעי? או רוטב עגבניות לבישול? מה מהם יתאים?

    • היי ירדן, רסק עגבניות טבעי יתאים להכנת רוטב לפיצה.
      לא ממליצה להשתמש ברוטב עגבניות לבישול מהסיבה הפשוטה שהוא מכיל טעמים נוספים מלבד טעם העגבנייה.

  2. אנה :

    שלום, כמה ימים ימים הרוטב יכול להישאר במקרר?
    בקופסת עגבניות טריות- האם ניתן להשתמש בקופסת עגבניות מרוסקות? ואם כן כמה גרם לשים ממנה

    • היי אנה,
      הרוטב יישמר במקרר בקופסה סגורה עד 3 ימים ולא יותר. הוא נשמר היטב במקפיא למשך חודש ויותר.
      לגבי עגבניות מרוסקות – ניתן להשתמש במקום הטריות.

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *