סמבוסק פיצה ביתי • מתכון בטוח
על ידי ממטבחה של עדה כהן לחם ומאפים
מתכון לסמבוסק פיצה ביתי מא' ועד ת'! כך תכינו סמבוסק אוורירי וממכר במיוחד.
- זמן עבודה: 45 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 30 דקות
45 דקות
45 דקות
1 שעה 30 דקות
- 10-12 סמבוסק
מצרכים למתכון
לבצק הסמבוסק
1/2 קילו קמח לבן
כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כפית מלח
כפית חומץ
3 כפות שמן
1 ורבע כוסות מים חמימים
לרוטב
בצל קצוץ
2.5 עגבניות מגורדות
4 כפות רסק עגבניות
כפית סוכר
מעט תבלין פיצה
מלח ופלפל שחור
למילוי
3 קופסאות טונה
4 ביצים קשות
לציפוי
ביצה טרופה
שומשום
הוראות הכנה
הכנת הבצק
במיקסר עם וו לישה נלוש את כל מצרכי הבצק לפי הסדר, את המים נוסיף אחרונים ובהדרגה.
נמשיך ללוש עד לקבלת כדור בצק אחיד ורך.
נשמן את הבצק מבחוץ ונניח בקערה, נעטוף בניילון נצמד ונתיח כחצי שעה.
הכנת הרוטב
במחבת עמוקה נטגן בצל להזהבה.
נוסי; עגבניות ואת שאר מצרכי הרוטב ונערבב היטב.
נבשל את הרוטב עד לצמצום נוזלים.
הרכבת הסמבוסק
נוציא את הבצק ונחלק ל 10-12 כדורים.
נשמן משטח עבודה ונרדד כל כדור לעיגול.
נמרח רוטב ונמלא בביצה וטונה (או בכל מילוי אחר שאוהבים).
נסגור את העיגול לחצי עיגול ונהדק היטב בקצוות בעזרת מזלג.
נסדר את הסמבוסקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (נשמור על רווחים).
נמרח בביצה טרופה ונפזר שומשום.
נאפה בתנור חם על 200 מעלות למשך 35-45 דקות, עד להשחמה יפה.
אל תפספסו >> מתכון לפיצה מעולה בקלות
המלצות לארוחות ערב:
לעוד רעיונות נסו את העמוד הבא >> מאגר המתכונים
3 דירוגים וחוות דעת
ענב
יצא מעולה!
ארוחת ערב נהדרת ומפתיעה לכל המשפחה
מוצלח, טעים, מיוחד
אורנית
מזכיר לי את הימים שהיינו חוזרים אחרי מסיבה וחייבים סמבוסק!! טעים אש!!!
מישהיא
המתכון לסמבוסק יוצא מצויין,מוצלח וטעים מאוד..
תודה רבה!!!