מרק כתום לחורף • מתכון קל, מהיר ובריא

על ידי FoodisGood  , , ,

מקבלים את החורף עם המתכון של יפית אהרונוב למרק כתום מדהים בטעמו ובתכונות הבריאותיות שלו. המרק מלא בויטמין A מהגזרים, הבטטות הדלעת ושאר הירקות במרק, כך שהוא ישמור עלינו בריאים וחמימים למשך כל החורף. מתכון מעולה לילדים ולמבוגרים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 20 דקות
  • 10 דקות

    1 שעה 10 דקות

    1 שעה 20 דקות

  • 5 מנות מרק כתום סמיך

מצרכים למתכון

4 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים

2 בטטות בינוניות קלופות

1.5 כוסות קוביות דלעת

2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

5 כוסות מים רותחים

2 שיני שום כתושות

1/4 כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

תוספות אפשריות למרק בריא

1/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

1 גבעול סלרי קצוץ גס

הוראות הכנה

לסיר בינוני יוצקים את השמן ומטגנים שום ובצל למשך דקה אחת . מוסיפים לסיר את הסלרי ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.

מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים - בצלים, בטטות, דלעת וגזר. מערבבים ומטגנים למשך רבע שעה

מוסיפים לסיר 5 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 50 דקות, עד לריכוך הירקות.

כאשר הירקות מוכנים מסננים את המים לסיר נפרד. את הירקות מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט ידני - טוחנים את הירקות היטב עד לקבלת מחית כתומה, חלקה ובלי גושים.

מוסיפים תבלינים - כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ג'ינג'ר (לא חובה). כמו כן, מוסיפים חצי ממי הבישול של הירקות.

ממשיכים בטחינת המרק בבלנדר עד לקבלת מרקם רצוי.

טיפים ושדרוגים למרק כתום מעולה:

מרק סמיך: בשלב הוספת המים ניתן לשחק עם סמיכות המרק: יותר מים = מרק דליל יותר.
מרק בריא: מרק כתום הוא מרק מעולה לילדים במיוחד לחיזוק המערכת החיסונית לקראת החורף - מומלץ להוסיף ירקות בריאים ככל שניתן.
אחסון המרק: לשמירת המרק במקרר יש להכניס את הסיר עם מכסה למקרר ישר בסיום הבישול, כאשר המרק חם.
הקפאת המרק: ניתן להקפיא את המרק בשקיות הקפאה אטומות.


מרק כתום הוא בין המרקים הכי בריאים שיש, הנה עוד כמה המלצות למרקים בריאים ומעולים לחורף:

ואם אתם ממש אוהבים מרקים, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> מתכוני מרקים מכל הסוגים

שתפו את המתכון >>

9 דירוגים וחוות דעת

טל

10/03/2019

דבר ראשון – מתכון בריא מאוד וכל הכבוד על הכתיבה והפרסום.
הכנתי את המרק לפי כל השלבים בדיוק אך הוא יצא חסר טעם.
לאחר מכן החזרתי את המרק לאש, הוספתי כפית אבקת מרק, צ’ילי גרוס ושמינית “תיבולית” ואז יצא טעים מאוד.
בכל אופן תודה על המתכון!

foodisgood

04/10/2018

היי גילה, מרק כתום מושלם מכינים עם סלרי, כך מקבלים את הטעם המקצועי הרצוי. אפשרי בהחלט להכין את המרק גם ללא סלרי, הוא יצא טעים גם כן 🙂

גילה

30/09/2018

מתכון מושלם!!!

גילה

25/09/2018

אין לי סלרי זה בסדר?

פסיק

18/01/2018

יצא מצוין טעים מאוד!! כוס עדשים כתומות מוסיף המון..

לירון

28/08/2017

אני אוהבת להכין מרק כתום עם תוספת של שמנת, זה מוסיף מתיקות יאמי

אליס

25/01/2017

המרק יצא טעים מאוד! מתכון מוצלח במיוחד.. אני רוצה לנסות בפעם הבאה להסמיך את המרק יותר. איך כדאי להסמיך אותו?

רקפת

30/11/2016

אני מוסיפה גם כוס עדשים כתומות.

sivan

14/12/2014

מעולה! כל-כך מתאים ליום החורפי הזה שמשתולל לו בחוץ… מרק טעים מאוד..

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00