FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

מרק עגבניות מהיר • מתכון קל ומומלץ!

על ידי FoodisGood  , , , ,

אין כמו מרק עגבניות - הוא מזכיר לנו את הילדות. מרק עגבניות איכותי לא מצריך עבודה קשה מידי, הנה מתכון קל, מהיר וטעים למרק עגבניות ואורז כמו בילדות, שתמיד מצליח לחמם אותנו בימי החורף הקרים. בסוף המתכון תמצאו גם גרסאות שונות ומשודרגות למרק העגבניות הרגיל.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
  • 10 דקות

    30 דקות

    40 דקות

  • 5-6 מנות מרק עגבניות ואורז

מצרכים למתכון

6 עגבניות גדולות / 7 בינוניות

בצל גדול, קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס אורז

8 כוסות מים

חבילה קטנה של רסק עגבניות

1 כפית סוכר

3/4 כף פפריקה אדומה

1/2 כפית אבקת מרק עוף

מלח ופלפל לפי הטעם

1 חלמון ביצה

להגשה - גביע שמנת חמוצה או 50 גרם גבינת פטה

הוראות הכנה

קולפים את העגבניות - בעזרת סכין חדה מסמנים X בתחתית כל עגבניה. מבשלים במים רותחים למשך 7 דקות, מעבירים לקערת מים עם קרח וקולפים את הקליפה בקלות.

קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.

בסיר בינוני מטגנים את קוביות הבצל במשך 3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר רסק עגבניות וסוכר ומערבבים שוב.

מוסיפים 8 כוסות מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים את המרק כחצי שעה על אש בינונית.

מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומכסים את הסיר חלקית. מבשלים על אש בינונית למשך 20-25 דקות עד שהאורז מתרכך היטב.

תוך כדי ערבוב נמרץ מוסיפים לסיר את החלמון, ממשיכים לערבב עד שהחלמון נטמע כולו במרק. מבשלים למשך 2 דקות נוספות ומורידים מהאש.

מעבירים את המרק לקעריות הגשה ומניחים במרכזו 2 פרוסות גבינת פטה איכותית או 2 כפות גדושות של גבינת שמנת חמוצה, מקשטים בעשבי תיבול ומגישים חם.

טיפים ושדרוגים למרק עגבניות:

למרק עגבניות פשוט: ניתן לוותר על האורז, להוסיף קוביות תפוחי אדמה ולהכין מרק עגבניות פשוט וטעים.

במקום האורז: ניתן להשתמש בשעועית לבנה מבושלת או גריסי פנינה.

למרק עגבניות צלויות: הניחו את העגבניות בתבנית תנור, פזרו מלח ושמן זית וצלו את העגבניות כ-10 דקות על מצב גריל ועוצמה גבוהה. הוציאו והמשיכו במתכון כרגיל. עגבניות צלויות נותנות למרק טעים עשיר ועמוק יותר.

למרק עגבניות סמיך יותר: הוסיפו למרק תפוח אדמה מגורד וערבבו היטב. ניתן להוסיף גם כף קורנפלור להסמכה.

למרק עגבניות בניחוח איטלקי: יש לוותר על האורז ולהוסיף למרק, ממש לקראת סוף הבישול, כ-5 עלי בזיליקום טריים קצוצים.

למרק עגבניות מוקרם: יש להוסיף למרק, בסוף הבישול, 1 מיכל שמנת מתוקה או קרם קוקוס, לערבב היטב.

למרק עגבניות דיאטטי: ניתן להפחית מכמות האורז, לוותר על החלמון ולהוסיף שורש סלרי קצוץ, שורש כרישה פרוס, הרבה פלפל שחור ובזיליקום.

למרק עגבניות טבעוני: ניתן לוותר על חלמון הביצה.


מרק עגבניות הוא בין המרקים האהובים עלינו! הוא קל, מהיר ותמיד מצליח. הנה עוד כמה המלצות למרקים לחורף:

ואם אתם ממש אוהבים מרקים, יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> מתכוני מרקים מכל הסוגים

23 דירוגים וחוות דעת

אמא מרוצה

הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא נהדר!! רק רציתי לפרגן לכל המתכונים שלכם (לא רק המרק עגבניות) אני מרגישה שמישהו מלווה אותי במטבח וזה כל-כך עוזר לבישול!! אמא לשני מלאכים שנהנים מהאוכל 🙂

צילה

זה לא מרק עגבניות זה נקרא שורבה ככה קוראים לזה אצלינו ומכינים בדיוק אותו הדבר רק שאנחנו מוסיפים למרק הזה גריסים בהגשה ולא גבינה

אורה

אפשר לטחון את המרק לפני ששמים את האורז?

שרון לנקרי

מכינה מרק עגבניות בדיוק כזה אבל לא שמה אורז
משדרגת תמיד עם בזיליקום טרי, אליפות!

רותי

מרק טעים מאד! עשיתי בדיוק לפני המתכון

לילה

שאלה לגבי מרק עגבניות סמיך
הייתי רוצה שיצא לי מרק סמיך סמיך כזה שהוא ממש עוטף את האורז כמו רוטב ופחות מיימי
איך אני גורמת למרק עגבניות להיות סמיך? זה קשה כי הוא חייב נוזלים

היי אהובה,
בהחלט ניתן להשתמש בקוביות עגבניות, רק אם זה טבעי וללא טעם נוסף, תתחילי את המתכון משלב הבישול בסיר, פשוט דלגי על שלב העגבניות וזה הכל 🙂

אהובה

יש לי 3 קופסאות של קוביות עגבניות מרוסקות יש מצב להשתמש בהם במקום בעגבניות טריות או שזה יהרוס את המרק

היי כרמית,
אין כל בעיה להכין את המרק בלי אורז, אם הוא עדיין דליל לך מידי, את מוזמנת לעיין בכתבה הבאה: 8 דרכים להכין מרק סמיך.

רווית רוזן

היי רציתי לשאול אם אני מכינה את המרק עגבניות בלי אורז האם הוא יצא דליל מידי או שיהיה חסר לו טעם? המתכון נשמע קל ומצויין אבל לא בטוחה לגבי ההכנה בלי אורז

היי טלי,
הפלפל השחור מתאים בול להוספת חריפות למרק העגבניות, את יכולה גם להשתמש במעט פלפל חריף, זכרי להוציא אותו כעשר דקות לאחר ששמת אותו במרק, כדי שלא יצא מרק לא אכיל.

אורנה חור

איך אני מכינה מרק עגבניות חריף? מה רק הפלפל השחור הוא מה שיתן לי חריפות? יש אפשרות להוסיף פלפל חריף אולי? אני רוצה שהמרק יהיה חריף מאוד תודה

מוטי

איזה ניחוחות כל הבית התמלא בהם!!! הכנתי עם ההמלצה שלכם למרק עגבניות איטלקי היו לי כמה עלי בזיליקום טריים וזה באמת עושה את ההבדל

היי מרינה, תודה על הטיפ 🙂 בהחלט מומלץ להגיש בתוך קערת לחם!
חוף – מצרפת לך את המתכון: קערות לחם ביתיות למרק

חוף

מרינה מאיפה לקחת את המתכון לקערת לחם למרקים? אשמח לדעת תודה

מרינה

יצא טעים מאוד אהבתי להגיש את המרק בקערת לחם גם את המתכון לקערה לקחתי מהאתר שלכם, בקיצור מרק קל ומושלם. אהה ולהגשה בקערת לחם צריך להוריד חצי מכמות האורז אם לא יותר.

מוריה

יצא מושלם! לא שמתי ביצה

איילת דוד

אפשר לדעתי לוותר על החלמון הוא לא מוסיף כלום חוץ מכולסטרול לגוף.
ממליצה להוסיף גבעולי סלרי שטופים וחתוכים לקוביות וכן עלי סלרי קצוצים.
זה מוסיף הרבה טעם, ריח ובעיקר בריאות!

אולה

החלמון עושה יופי של עבודה במרק הזה. תודה רבה המרק יצא מעולה כל המשפחה נהנתה:)

תמיר

הי, נשמע טעים. אבל מה עם הפפריקה ואבקת המרק…

מזל ניקפרד

נשמע טעים מה נותן החלבון ד ל הביצה
אפשרי לוותר

היי אסנת,
החלמון מעשיר את טעם המרק, אך בהחלט ניתן לוותר עליו.

אסנת

נשמע טוב, אבל לא הבנתי מה קשור חלמון….

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן