
מרק שעועית לבנה • מתכון קל ומומלץ!
על ידי Sagit Malki מרקים, מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים
לימי חורף קרים - מתכון למרק שעועית לבנה קל ומהיר. לאחר השריית השעועית נבשל אותה במרק עגבניות עם תבלינים. מרק מחמם ומשביע במיוחד.
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 55 דקות
-
10 דקות
1 שעה 45 דקות
1 שעה 55 דקות
- 6-7 קערות מרק
הוראות הכנה
השריית השעועית
בלילה לפני הכנת המרק יש להשרות את השעועית בסיר עם מים ושקית אבקת אפייה, הוספת אבקת אפייה לסיר תרכך את השעועית.
שטיפת השעועית
למחרת נסנן את הנוזלים ונשטוף את השעועית כך: נשים את השעועית בסיר גדול עם מים ונביא לרתיחה ראשונה, נרוקן ונרתיח בשנית.
הכנת מרק שעועית ועגבניות
בסיר גדול למרק (בנפרד) נטגן בצל עם שום כ-2 דקות, מערבב היטב ונוסיף פפריקב ועגבניות.
נוסיף לסיר גם תבלינים, רסק עגבניות ושעועית ונכסה במים רותחים, תביא לרתיחה.
ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל עד שהשעועית רכה ומוכנה למאכל.
נבדוק את סמיכות המרק - אם רוצים מרק דליל נוסיף מים בהתאם לצרוך, למרק שעועית סמיך נוסיף רסק עגבניות.
ביום חורף קר, מרק זו באמת האופציה הכי טובה שיש! בזמן שמרק השעועית של שגית מלכי הוא באמת מרק מעולה, יש לנו עוד כמה המלצות למרקים משביעים:
- משודרג >> מרק שעועית עם בשר
- בריא >> מרק גריסים מעולה
- מלא בויטמינים >> מרק מינסטרונה
ואם אתם ממש אוהבים מרקים, אנחנו שמחים להכיר לכם את העמוד הכי טוב שיש >> כל מתכוני המרקים באתר
שיתוף >>
1 דירוגים וחוות דעת
אגיל
11/07/2017
אני מכינה דומה רק מרק שעועית סמיך יותר, ההכנה כך:
לפי המתכון המקורי שלכם למרק שעועית רק שאני מוסיפה למרק, לפני הוספת השעועית הלבנה, ככף קמח ומערבבת היטב, כך המרק יוצא סמיך יותר.

7 יתרונות בריאותיים ומתכונים מעולים עם שיבולת שועל.

קניתם בשר אסאדו ועכשיו אתם תוהים מה אפשר לעשות איתו? המתכונים הבאים יעשו לכם סדר!

מזון העל הפופולרי ביותר כיום הוא קינואה. גלו למה כדאי לכם לשלב את הקינואה בתפריט היומי וגם – ממרק ועד קינוח: 7 מתכונים סופר טעימים עם קינואה. כל מה שרציתם לדעת על קינואה ולא העזתם לשאול בכתבה אחת!