הגריסים הם גרעיני שעורה שמגיעים בשתי צורות – עם קליפה או בלי קליפה, כשמרבית הערכים התזונתיים נמצאים דווקא בקליפה עצמה. הגריסים עשירים במינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון וחומצות אמינו. בהשוואה לדגנים אחרים, הם מכילים הרבה סיבים תזונתיים.
היתרונות הבריאותיים של הגריסים
מחזקים את מערכת החיסון: לא סתם מרק גריסים הוא אחד המאכלים הפופולריים בחורף. הגריסים מכילים חומרים שתורמים לחיזוק המערכת החיסונית; הם עוזרים להפחית את הסיכוי למחלות כגון שפעת וצינון ואפילו עוזרים למנוע אנמיה ועייפות.
מקור לברזל: הגריסים מכילים כמויות גדולות במיוחד של ברזל, מה שידוע בתור מרכיב חיוני בגופינו ותורם לחיי היום יום שלנו. האנרגיה שלנו ברובה מושפעת מכמות הברזל שיש או אין לנו בגוף, לכן זה נורא חשוב לוודא שאנחנו צורכים כמות מספקת של ברזל במזון.
שומרים על עור פנים בריא: לאלה מאיתנו שמחפשים דרכים שונות לשמור על עור פנים בריא ובוהק ומשתמשים בקרמים שונים. כדאי שתדעו שהגריסים יעשו את העבודה לא פחות טוב. הם מהווים מקור טוב לסלניום, אשר עוזר לשמור על אלסטיות עור הפנים שלנו ועל מראה עור פנים בריא וחלק יותר.
קראו גם:
מסייעים בשמירת כולסטרול תקין: בין היתר, הגריסים מכילים חומצה מיוחדת אשר מסייעת לשמור על רמת כולסטרול נמוכה בדם. לכן, נורא מומלץ לשלב את הגריסים בתפריט הדיאטה שלנו.
מסייעים להפחתת מחלות לב: הניאצין שבגריסים מסייע להפחית את רמות לחץ הדם. אנשים אשר סובלים מלחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה או מחלות לב, יכולים להיעזר בגריסים כמאכל קבוע בתפריט למשך כל ימות השבוע, ללא חשש להשמנה.
מתכון: מרק גריסים מעולה לחורף ולא רק
את הגריסים ניתן לשלב במגוון מתכוני מרקים. פשוט הוסיפו חופן גריסי פנינה למרק שלכם בתחילת תהליך הבישול. הנה מתכון נהדר למרק גריסים עם עוף וכורכום שיחמם אתכם בחורף וישמור עליכם חזקים ובריאים לאורך זמן.
מה צריך?
- כף שמן
- 2-3 שוקי עוף
- 1 חבילת גריסי פנינה
- 1 בצל חתוך לרבעים
- עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות
- 1 קישוא חתוך לפרוסות
- 1 כף כורכום
- 2-3 כפיות אבקת מרק עוף / מלח
- 1 כפית אבקת מרק פטריות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- חופן כוסברה קצוצה
איך מכינים?
- בסיר המרק מחממים כף שמן ובה מטגנים 2-3 שוקי עוף כדקה מכל צד.
- מוסיפים לסיר את הבצל והעגבנייה, מערבבים ומטגנים עוד כדקה.
- ממלאים חצי סיר עמוק במים, מחממים על להבה בינונית-גבוה ומוסיפים את שאר הירקות.
- מוסיפים לסיר חופן גריסי פנינה שטופים וגם כורכום ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כשעה כשאר הסיר מכוסה חלקית עם פתח קטן ליציאת האדים.
- מוסיפים תבלינים: אבקת מרק פטריות ועוף, פלפל שחור וכוסברה קצוצה ומערבבים את הכל ביחד, רתיחה אחרונה והמרק מוכן.
*טיפ: אל תשכחו לוודא שהגריסים במרק רכים בדיוק כמו שאתם אוהבים אותם, אם לא, המשיכו בבישול המרק עוד כרבע שעה.
עוד מתכוני מרקים בריאים: