8 שיטות להפוך כל מרק לסמיך ועשיר יותר

  פורסם בתאריך   על ידי   16 תגובות

מרק צח הוא מרק טעים בפני עצמו, אבל לפעמים אנחנו פשוט רוצים מרק קצת יותר סמיך, עשיר ומפנק. למרות שמרק הוא דבר קל מאוד להכנה, לפעמים יש הרגשה שהמרק פשוט דליל מידי. אז איך מסמיכים מרקים והופכים אותם מדלילים לעשירים ומפנקים?

1. טוחנים חלק מהירקות.

אם אתם לא אוהבים את המרק שלכם כמו מחית אחת גדולה, דרך מעולה להסמיך מרק בקלות היא פשוט לטחון רק חלק מהירקות. הוציאו כ-1/3 מכמות הירקות במרק למעבד מזון, טחנו אותם לפירה והחזירו למרק. טחינת הירקות והחזרתם למרק תוסיף לו עובי אך לא תהפוך את כל המרק למחיתי.

2. מוסיפים למרק לחם יבש.

כמה פרוסות של לחם יבש יכולות בהחלט לעזור ולהפוך את המרק מדליל לסמיך. קרעו את הלחם לחתיכות וערבבו עם 2 כוסות מהמרק, לאחר שהלחם ספג היטב את נוזלי המרק, הוסיפו אותו לסיר וערבבו היטב. הלחם יסמיך את המרק ויהפוך אותו למשביע יותר.



3. מוסיפים יוגורט או שמנת חמוצה.

אם אתם אוהבים מרקים חמצמצים, יוגורט הוא דרך מעולה להפוך מגוון מרקים לעשירים, סמיכים ומקוריים יותר. ערבבו 1/2 גביע יוגורט עם 2 כוסות מהמרק והוסיפו את הכל לסיר המרק שלכם. היוגורט יוסיף חמצמצות מעולה למרק ויהפוך אותו לבהיר וסמיך יותר. התחילו ב-1/2 גביע יוגורט בלבד, טעמו את המרק ואם חסר עוד יוגורט הוסיפו. מומלץ לשלב את היוגורט במרקים עם מעט ירקות כמו אספרגוס, ברוקולי ואפילו בטטה.

קראו גם: 8 טעויות נפוצות שעושים בעת הכנת מרק.

4. מוסיפים אגוזים טחונים.

אולי תופתעו לגלות שאגוזים הם אחד מהמעבים הראשיים במרקים, מסעדות רבות משתמשות באגוזים טחונים כתוספת טעם, עובי ומרקם עשיר למרק. טחנו חופן אגוזים עד לקבלת מרקם פירורי לגמרי, העבירו לקערה קטנה ובעזרת מטרפה ערבבו היטב את האגוזים עם ככוס מהמרק. הוסיפו לסיר המרק שלכם ותופתעו לגלות טעם מוצלח יותר ומרקם עבה יותר. נסו את השיטה הזאת בפעם הבאה שאתם מכינים מרק מינסטרונה ביתי.

5. מוסיפים חלב קוקוס.

אם אתם רוצים להפוך את המרק לקרמי ובכל זאת לשמור עליו פרווה / בשריף הוסיפו לסיר המרק שלכם חלב קוקוס. רבע כוס חלב קוקוס תהפוך את המרק שלכם לקרמי מבלי לשנות את טעמו. אם אתם אוהבים את טעם הקוקוס, השתמשו בכמות גדולה יותר של חלב קוקוס. נסו את חלב הקוקוס במקום שמנת מתוקה במתכון למרק פטריות קטיפתי.

6. מוסיפים קמח, קמח תירס, קורנפלור או כל עמילן אחר.

אחת הדרכים המוכרות ביותר להסמיך מרק מבלי לשנות את טעמו היא שימוש בעמילנים שונים. שימו לב, הדרך הטובה ביותר להוסיף עמילן למרק היא ע”י השוואת טמפרטורות. אין להוסיף עמילן למרק קר כי הוא פשוט יהפוך לבצק. בקערה קטנה ערבבו היטב ככוס ממרק חם יחד עם 2-3 כפות עמילן עד שהוא נעלם לגמרי. הוסיפו את התערובת למרק וערבבו היטב.



7. מוסיפים קטניות מבושלות וטחונות.

הוספת קטניות בהחלט יכולה להיות פתרון מעולה אם אתם רוצים להסמיך מרק מבלי לטחון אותו. הוסיפו לסיר מרק חם חופן גדול של גרגירי חומוס / עדשים / קינואה / שעועית או כל קטניה אחרת מבושלת וטחונה וערבבו היטב. הקטניות יעבו את המרק ויעזרו לחמם את הגוף ולשמור על תחושת שובע.

8. מוסיפים תפוח אדמה מגורר.

הדרך הקלה ביותר להסמיך מרק היא פשוט לגרר תפוח אדמה (לא מבושל) בפומפייה. הוסיפו את תפח האדמה המגורר לאחר שהמרק רתח וערבבו היטב. תפוח אדמה ידוע כמעבה מרק זול, זמין וטעים שאינו משנה את טעם המרק.



עשינו לכם חשק למרק? קליק למגוון מתכוני מרקים מומלצים באתר.

מכירים דרכים נוספות להסמכת מרקים? שתפו אותנו בתגובות!

שיתוף

16 תגובות

  1. שרון :

    עוד דרך מצויינת להסמיך מרק להכניס למרק רותח קמח קטניות שניתן לטחון במטחנת תבלינים פשוטה עדשים, חומוס, מש כף או שתיים גם מעשיר את המרק בחלבון וגם מסמיך .

  2. אייל :

    במקום להוסיף כלי מיני אבקות ועמילנים פשוט מוסיפים אורז פסטה אטריות ואפילו פתיתים או קוסקוס

  3. יהודית :

    המלצת על אגוזים שנסמיך מאק. מסוכן. היות שיש כאלה שרגישים לאגוזים. כדאי לקחת בחשבום בעיקר במסעדות צח יחדוב שיש אגוזים במרק

  4. המבשלת :

    כף שיבולת שועל…. תחושה של קרמיות והסמכה ללא פשרות!

    • לירון :

      בהחלט שיבולת שועל שתי כפות שלוש זה דרך הפלאה תמיד שואלים אותי מה המתכון למרק:)

      • פנינה כהן :

        בקיצור קואקר להכנה מהירה ציק צק מסמיך את המרק

        • אסיה :

          איך מסמיכים עם קוואקר? פשוט זורקים חתיכות של קואקר יבש למרק???? ואז זה לא מורגש במרק כחתיכות קטנות???

          • אביטל :

            אם מדובר בקוואקר דק,
            הקוואקר ‘נמס’ ולא נשאר בצורתו הגולמית.
            אחלה דרך להסמיך ולהעשיר את המרקם בלי להתערב בטעם

      • עדי :

        באיזה שלב להוסיף את השיבולת שועל?

  5. Nitza Levy S. :

    בצקניות.. אצלי מאד מאד אווהבים
    ביצה+כף או שתיים קמח+1/2 כפית אבקת אפיה.
    מערבבים ושופכים למרק רותח עם כף.
    אפשר להכין בצקניות גם עם קמח מלא.

  6. אריאלה בר :

    אני מוסיפה למרק עדשים ולמרק אפונה קווקר גרוס. טעים, סמיך ואומרים שגם בריא.

  7. חובב אילנה :

    מסמיכה עם 2 כפות שבולת שועל או 2 כפות טחינה גולמית מזין וטעים

  8. מימי :

    אני מוסיפה שיבולת שועל או שלמים או שאני טוחהת אותה לקמח גם בריא וגם טעים

  9. חנה :

    להכניס למחבת 2-3 כפות קמח ולהשחים על להבה קטנה עד שהקמח מקבל גוון שחום (מהשחמה בהירה ועד כהה – כל אחד לפי ראות עיניו) .
    להוסיף למרק הרותח ולבשל עוד מס’ דקות. גם מסמיך וגם נותן גוון נהדר למרק.

  10. דוריס :

    גריסי פנינה קטנים מסמיכים יופי את המרק

  11. רונית :

    כוסמת עובדת מעולה, לא מורגשת

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *