FoodisGood

חיפוש

מרק פטריות קלאסי עשיר וטעים

על ידי FoodisGood  , ,

מרק פטריות מנצח משלב מגוון סוגי פטריות עם תיבול מדויק ושילוב של מים וחלב למרקם המושלם. אפשר לטחון אותו או להגיש ככה, תלוי מה אתם אוהבים. בכל מקרה, זה המרק המושלם לאוהבי פטריות. מתכון מעולה וטעים במיוחד להכנת מרק פטריות קטיפתי, לא תאמינו כמה הוא קל להכנה! קוצצים, מקפיצים, מרתיחים והמרק שלכם מוכן! חם, ביתי ובטעם מדהים.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 10 דקות

    50 דקות

    1 שעה

  • 5 סועדים

מצרכים למתכון

3 כפות שמן זית

20 גר' חמאה (או עוד כף שמן זית)

3 סלסילות פטריות טריות ניתן לשלב פטריות שמפיניון / פורטבלו / שיטאקה / ירדן..)

2 בצלים קצוצים דק

1 גבעול סלרי פרוס דק (ללא העלים)

1 תפוח אדמה מגורת בפומפייה

1 כף קמח

400 מ"ל מים רותחים

400 מ"ל חלב (או קרם קוקוס)

1 מיכל שמנת לבישול (אפשר לוותר ולהוסיף עוד כ-200 מ"ל חלב במקום)

1/2 כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט מגורד

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

מתחילים בחיתוך של כל הפטיות לפרוסות דקות.

בסיר מרק גדול מחממים שמן זית וחמאה ביחד ובהם מטגנים את הפטריות כ-5 דקות.

מוסיפים לסיר סלרי ותפוח אדמה, מערבבים ומקפיצים וממשיכים בטיגון עוד כ-5 דקות, עד שהפטריות מצטמקות ומשחימות יפה.

כעת מוסיפים לסיר כף קמח ומערבבים טוב טוב.

מוסיפים מים, חלב ושמנת לבישול, פלפל, מלח ואגוז מוסקט, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים את המרק על להבה בינונית-נמוכה כעשר דקות.

כעת טועמים תיבול ומתקנים בהתאם לצורך.

זה הזמן להחליט אם משאירים את המרק כמו שהוא או שטוחנים אותו בבלנדר מוט. אם טוחנים - זיכרו לשמור כמה מהפטריות להגשת המרק.

מפזרים למעלה שמיר / פטרוזיליה ומגישים חם, בתאבון!

שדרגו את הארוחה:

מרק פטריות הוא באמת מרק מושלם כמו שהוא וכמעט ולא צריך שום דבר שילווה אותו, אם בכל זאת אתם מעוניינים לשדרג את הארוחה, הנה כמה המלצות שילכו טוב עם המרק שלכם:

טיפים למרק פטריות מושלם:

האמת? אין לנו כל-כך הרבה טיפים לתת למתכון הזה היות והוא באמת מוצלח כמו שהוא, הנה כמה המלצות לתחליפים במידה ואין לכם חלק מהמצרכים:

  • הפטריות. אמנם שילוב של מגוון פטריות הוא בהחלט מומלץ, אבל גם אם יש לכם רק את הפטריות הקלאסיות (שמפיניון / פורטבלו) המרק יצא מאוד טעים.
  • החלב. אם רוצים להכין מרק טבעוני / פרווה יש אפשרות להכין את המרק הזה רק עם מים, אבל מה שבאמת כדאי זה לשלב מים וקרם קוקוס, כך תוכלי ליהנות ממרק פטריות קטיפתי שהוא גם לא חלבי.
  • התיבול. כמו בכל מתכון, כדאי להיצמד לתיבול המומלץ, אין לכם אגוז מוסקט? זה לא נורא אבל ממש כדאי להשיג מעט להכנת המרק הזה. בכל מקרה, תמיד אפשר לנסות ולהתנסות ולשלב תבלינים שאתם אוהבים עם המרקים שלכם.

האם אפשר להקפיא מרק פטריות?

ההמלצה היא לא להקפיא את המרק היות והטעם שלו וגם המרקם עלולים להיהרס בהקפאה. את המרק מכינים ממש בקלות והוא מוכן תוך 20 דק' בישול.

עוד גרסאות למרק פטריות:

אל תשתעממו לעולם! מרק פטריות ניתן להכין במגוון דרכים, הנה כמה מתכונים מומלצים:

  1. מרק פטריות וגריסים
  2. מרק פטריות עם ערמונים
  3. מרק בצל ופטריות

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן