FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פיתה עם זעתר בתנור (בצק קריספי נהדר)

בצק נהדר שמכינים ממש בקלות ומתבלים היטב עם תערובת זעתר ושמן זית, או במילים אחרות – פיתה זעתר. היום נלמד להכין את המאפה הפשוט והכל-כך טעים הזה. מתכון מהיר שאפשר להכין ביחד וליהנות מזמן איכות עם המשפחה.

מתכון לפיתה זעתר

זמן הכנה: 50 דק' | זמן אפייה: 10 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

לבצק הפיתה:

  • 1 קילו קמח
  • 1 ורבע כפות שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • כף מלח
  • 3-3.5 כוסות מים

לציפוי הזעתר:

  • שמן זית
  • זעתר
  • שומשום

הוראות הכנה:

  1. לשים בלישה ידנית את כל מצרכי הפיתה עד לכדי כדור בצק גמיש.
  2. מניחים את כדור הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
  3. לשים את הבצק שנית, לישה ידנית כ-3 דקות, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת של חצי שעה.
  4.  משמנים ידיים ויוצרים מהבצק 15 כדורים קטנים.
  5. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים לתפיחה של כרבע שעה.
  6. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בגודל של פיתה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (4 פיתות בתבנית).
  7. מערבבים בקערה קטנה זעתר עם שמן זית ושומשום.
  8. מורחים את עיגולי הבצק בתערובת הזעתר.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות, עד שהפיתות אפויות. חשוב לבדוק מידי פעם את התקדמות האפייה.
    בתאבון!

עוד מתכוני פיתות ביתיות:

דילוג לתוכן