בצק נהדר שמכינים ממש בקלות ומתבלים היטב עם תערובת זעתר ושמן זית, או במילים אחרות – פיתה זעתר. היום נלמד להכין את המאפה הפשוט והכל-כך טעים הזה. מתכון מהיר שאפשר להכין ביחד וליהנות מזמן איכות עם המשפחה.
מתכון לפיתה זעתר
זמן הכנה: 50 דק' | זמן אפייה: 10 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
לבצק הפיתה:
- 1 קילו קמח
- 1 ורבע כפות שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן
- כף מלח
- 3-3.5 כוסות מים
לציפוי הזעתר:
- שמן זית
- זעתר
- שומשום
הוראות הכנה:
- לשים בלישה ידנית את כל מצרכי הפיתה עד לכדי כדור בצק גמיש.
- מניחים את כדור הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה.
- לשים את הבצק שנית, לישה ידנית כ-3 דקות, מכסים ומניחים לתפיחה נוספת של חצי שעה.
- משמנים ידיים ויוצרים מהבצק 15 כדורים קטנים.
- מכסים את הכדורים במגבת ומניחים לתפיחה של כרבע שעה.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בגודל של פיתה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (4 פיתות בתבנית).
- מערבבים בקערה קטנה זעתר עם שמן זית ושומשום.
- מורחים את עיגולי הבצק בתערובת הזעתר.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות, עד שהפיתות אפויות. חשוב לבדוק מידי פעם את התקדמות האפייה.
בתאבון!