מתכון לפיתות ביתיות במחבת
על ידי FoodisGood לחם ומאפים
פיתות טריות הן מעדן, במיוחד אם אין כלל צורך להפעיל תנור. מתכון פשוט וקל לפיתות או לאפות על המחבת שיוצאות טריות ומקצועיות כמעט כמו במאפייה.
- זמן עבודה: 25 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
25 דקות
45 דקות
1 שעה 10 דקות
- 10 פיתות / לאפות
מצרכים למתכון
1/2 קילו קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1.5 כפיות מלח
300 מ"ל מים פושרים
3 כפות שמן זית
הוראות הכנה
את הקמח מערבבים בקערה גדולה יחד עם שמרים, מוסיפים סוכר ומלח ומניחים בצד למשך 2 דקות.
מוסיפים לקערה שמן זית ומים בהדרגה ומערבבים. ממשיכים להוסיף מים עד שמתקבל בצק חלק. מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק במשך דקה. מניחים את הבצק, מכוסה במגבת ונותיים לתפוח למשך 20 דקות.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים שווים בגודלם. מקמחים שוב משטח עבודה ומרדדים כל כדור לפיתה (לפיתות מרדדים בגודל של פיתה בינונית לא דקה מידי, ללאפות יש לרדד דק וגדול יותר ואין צורך בהתפחה). מכסים את הפיתות במגבת ומניחים למשך 45 דקות.
מחממים מחבת (בלי שמן) עד שהמחבת לוהטת, מנמיכים לחום בינוני ומניחים פיתה במחבת, מטגנים את הפיתה 2 דקות מכל צד (עד להזהבה).
פורסים מגבת בינונית על השיש ואליה מוציאים את הפיתות המוכנות, מכסים במגבת נוספת לשמירה על הלחות ומניחים לפחות 10 דקות בתוך המגבות, עד שהפיתות ניתנות לפתיחה והלאפות גמישות.