FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק פטריות מיוחד עם ערמונים

גרסה מדהימה למרק פטריות קרמי ועשיר במיוחד, עשוי מפטריות וערמונים שמבשלים בסיר אחד ותוך פחות משעה מקבלים מנה חמה ומשביעה שמתאימה לפתיחת ארוחת צהרים או ערב קלה. מגישים לצד לחם קלוי.

מתכון למרק פטריות וערמונים

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: 50 דק'

מצרכים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 600 גרם פטריות מהסוג שאוהבים חתוכות
  • 300 גרם ערמונים מוכנים לאכילה
  • 1 ליטר וחצי מים או מרק ירקות
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • 1 כף תימין
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לקישוט:

  • מעט ערמונים קצוצים
  • עלי פטרוזיליה

הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים בצל במשך 10 דקות, עד שהוא מזהיב. מערבבים מידי פעם.
  2. מוסיפים שום ופטריות, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה כ-5 דקות, עד שהפטריות מתרככות.
  3. מוסיפים ערמונים, תימין, מלח, אגוז מוסקט ופלפל שחור ומערבבים.
  4. יוצקים מים או מרק ירקות עד לכיסוי ומביאים לרתיחה עדינה.
  5. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ – 20 דקות.
  6. מוסיפים שמנת לבישול ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מצננים מעט ובעזרת מוט ידני או בלנדר טוחנים את המרק למרקם חלק.
  8. מעבירים לקערת הגשה, מקשטים בערמונים ופטרוזיליה ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים למרקים מיוחדים:

דילוג לתוכן