תנו לטעמים הביתיים לדבר בעד עצמם עם מרק ירקות עשיר עם גריסים! מרק ירקות שלא תפסיקו לאכול, קל להכנה, ממלא ועשיר בצבעים וטעמים.
מתכון למרק ירקות וגריסים
מצרכים:
- 3 כפות שמן
- 2 בצלים, קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
- 3/4 כוס גריסי פנינה
- 3 ליטר מים או מרק ירקות
- 4 ענפי סלרי, קצוצים גס
- 1 כפית וחצי פפריקה מתוקה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
- חממים שמן בסיר גדול על אש בינונית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים כמה דקות, עד להזהבה.
- מוסיפים גזר, תפוחי אדמה וגריסים, מערבבים ומטגנים במשך דקה.
- מוסיפים מים, סלרי קצוץ, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות.
- טועמים ובודקים שהגריסים מבושלים היטב, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.
בתאבון!