FoodisGood

מרק ירקות עשיר מלא בוויטמינים

על ידי FoodisGood  , , , ,

מתכון למרק ירקות - אחד המרקים המוצלחים והחיוניים. הוא מכיל את מרב הירקות הטובים לגופינו, בנוסף משביע ובריא. מתכון פשוט להכנת מרק ירקות עשיר, נהדר למנה ראשונה או ארוחת ערב קלילה.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
  • 10 דקות

    45 דקות

    55 דקות

  • סיר מרק גדול

מצרכים למתכון

2 כפות שמן זית

2 בצלים - רבעים

2 שיני שום חצויות

1 כוס סלרי קצוץ דק (אפשר עם או בלי העלים)

מלח פלפל לפי טעם

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

2 גזר - קוביות

1/2 כוס אפונה קפואה

4-5 תפוחי אדמה - קוביות

2 קישואים - פרוסים או קוביות

1/4 צרור שמיר

מים (3/4 מסיר בישול גדול)

2 כפות אבקת מרק עוף או בטעם עוף

חופן שעועית ירוקה (אופציה לשדרוג)

הוראות הכנה

בסיר מרק גדול מחממים שמן זית ובו מטגנים קלות בצל ושמן זית כ-2 דקות.

מוסיפים את כל הירקות, מטגנים ומקפיצים עוד כ-2 דקות.

מוסיפים מים רותחים, כשלושת רבעי גובה הסיר ומביאים לרתיחה.

מבשלים את הירקות במים כ-15 דקות, מוסיפים תבלינים ושמיר (אבקת מרק, מלח ופלפל) וממשיכים לבשל כ-20 דקות נוספות, עד להתרככות תפוחי האדמה והגזר.

טועמים, מתקנים תיבול ומגישים חם לצד אטריות דקות, שקדי מרק ועוד..

בתאבון.

עוד מרקים מומלצים:

טיפים, שדרוגים והצעות להכנת מרק ירקות מושלם

  • תוספות מומלצות להעשרת מרק ירקות: מרק ירקות הוא מרק עשיר בבסיסו, אבל כדי להפוך אותו למשביע יותר ועשיר יותר תוכלו להוסיף פנימה גריסים, קרוטונים, אורז ועוד.. קראו כאן: 8 תוספות ביתיות למרק משודרג
  • חיתוך הירקות: קוצצים את הירקות לחתיכות בגודל ביס, הרבה יותר קל לאכול ת הירקות בביס קטן אחד מאשר כמה ביסים בירק גדול אחד. זה גם יותר כיף שאפשר לאכול כמה סוגי ירקות על הכף ביחד.
  • בישול המרק: תבשילים שונים צריכים זמנים שונים כדי להתבשל, ובזמן שחלק מהתבשילי סבתא צריכים שעות של בישול, מרק ירקות בדרך כלל מצריך הרבה פחות זמן בישול. למעשה, ניתן לבשל את כל הירקות תוך שעה או פחות, כאשר רוב הירקות יהיו רכים לאחר 20 דק' בלבד.
  • שום ובצל התיבול המושלם: מוקפצים במעט שמן זית, שום ובצל יוצרים את הבסיס למרק ירקות מושלם. כדאי להוסיף אותם, אפילו רק בגלל הריח המתוק והעשיר שהם מעניקים. יש מעט מאוד מרקי ירקות שלא יתחילו עם בצל ושום.
  • ירק, ירק, ירק: אם תהיתם לעצמכם - אז כן, ירק הוא מרכיב נחוץ מאוד במרק ירקות! הירק הטרי מעניק למרק את הניחוחות והטעמים המדויקים שאנחנו מחפשים. מה שהכי כיף בירק זה שתמיד אפשר להשתמש בזה שאוהבים ולהשמיט את זה שלא. אם אתם לא אוהבים את הירק שוחה בקערת המרק שלכם, השתמשו במסננת קטנה שהתפקיד שלה זה לבשל את הירק במרק ולמשות אותו החוצה בסיום הבישול.
  • ומה מגישים לצד מרק? יש לנו כתבה מפורטת עם המון רעיונות ומתכונים למנות שילווי מרק ירקות בצורה מושלמת, הנה היא כאן >> 20 מתכוני תוספות למרק

 

1 דירוגים וחוות דעת

תודה על מתכון מעולה

זה אולי נשמע קצת דבילי אבל תמיד הייתה לי בעיה עם מרק ירקות
נכון ששמים ירקות שונים בסיר ומרתיחים אבל מה עם תבלינים?? אבקת מרק עם מלח ופלפל זה לא מספיק ואז הכנתי בדיוק לפי המתכון שלכם כולל כל השלבים עם טיגון הירקות בשמן זית והוספת שמיר למרק (מה שהיה נראה לי מוזר) בקיצור יצא לי מדהים לא היו חסרים לי טעמים וסוף כל סוף הייתי מרוצה
לא צריכה לצאת לקנות יותר!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן