מרק אפונה סמיך ומהיר • מתכון מנצח!
על ידי FoodisGood מרקים, מתכונים בריאים, מתכונים טבעוניים, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים
מרק מנצח לימי החורף - מרק אפונה יבשה שמכינים בקלות, המרק משלב אפונה עם גזר, שום, בצל וגזר ובעזרת כמה תבלינים ועשבי תיבול הוא הופך לאחד מהמרקים הכי טעימים ומזינים! האפונה מלאה בערכים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חשובים, היא דלה בקלוריות ושומנים והיא הבסיס למרק המופלא הזה. נסו ולא תתחרטו!
- זמן עבודה: 10 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 5 דקות
10 דקות
1 שעה 55 דקות
2 שעות 5 דקות
- 8-10 סועדים
מצרכים למתכון
שקית אפונה יבשה (600 גרם)
2 כפות שמן
בצל בינוני קצוץ קטן
2 שיני שום כתושות
גזר אחד גדול מגורד גס
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, כורכום, אבקת מרק עוף - הכל לפי הטעם
חופן כוסברה קצוצה
הוראות הכנה
בסיר גדול מחממים שמן ובו מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים פנימה את השום הכתוב ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים מים רותחים למילוי של 3/4 גובה הסיר, מביאים לרתיחה ומוסיפים גזר ואפונה.
מבשלים את המרק על אש נמוכה למשך שעה וחצי, עד שהאפונה מתרככת ומתפוררת ברובה. לא לשכוח לערבב את המרק מידי פעם.
לאחר כחצי שעה של בישול מוסיפים תבלינים - טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
ב-15 דקות הבישול האחרונות מוסיפים לסיר המרק פטרוזיליה.
מסירים מהאש וטוחנים את המרק במוט בלנדר ידני או במיקסר, זה הזמן לבדוק שוב את התיבול (מלח ופלפל) ולהוסיף במידת הצורך.
בסיום הטחינה מתקבל מרק סמיך ועשיר, אבל אם רוצים אותו פחות סמיך פשוט מוסיפים מים רותחים ומחזירים את המרק לאש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד למרקם הרצוי.
טיפים והמלצות להכנת מרק אפונה מושלם
- סוג האפונה - אמנם המתכון הוא למרק שמכינים מאפונה יבשה אבל הוא יתאים גם להכנת מרק מאפונה קפואה, יש להחליף את האפונה באותה הכמות באפונה קפואה ולהמשיך במתכון כרגיל.
- כמות המרק - המתכון מתאים להרבה מנות, בערך 8-20 סועדים, אם רוצים להכין מרק קטן יותר ניתן להשתמש בחצי מכמות האפונה והמים ולהתאים תבלינים לפי הטעם האישי.
- תוספות - מרק אפונה הוא המרק המושלם לגיוון והוא יתאים להגשה עם שמנת חמוצה / גרעינים קלויים / קרוטונים ועוד..
- הקפאת המרק - כיוון שמהמתכון הזה יוצאת כמות גדולה ניתן וכדאי להקפיא את המרק לאחר שהתקרר, פשוט מחלקים למנות בערת שקיות הקפאה ומפשירים בסיר קטן כשרוצים לאכול.
- הגשת מרק אפונה - הניחו למרק לשבת מעט לפני ההגשה. זה יאפשר לטעמים להתמזג והמרק יהיה טעים עוד יותר. מגישים חם או קר, מעוטר בעשבי תיבול טריים או כף שמנת. תהנה!
מכורים למרקים? כדאי לנסות גם את המתכונים הבאים:
22 דירוגים וחוות דעת
שרונה
תודה על המתכון:)
רציתי לשאול אם אפשר להוסיף למרק תפוחי אדמה ואם כן כמה זמן לפני?
נטע
ואווו יצאה מושלם.
ממליצה.
תודה על מתכונים
גבי
האם צריך להשרות את האפונה לפני המרק?
מרק אפונה של בריאות
מרק מעולה שאני מכינה ללא סוף בכלל בלי התחשבות בעונה
אפונה היא קטנייה מדהימה בעלת תכונות בריאותיות, כמו כן היא לא מכילה הרבה שומן מה שהופך את המרק הזה למוצלח במיוחד
רחל
לינדה המקסימה אני מכירה אותך מהפייסבוק וחיפשתי מתכון להכנת מרק אפונה יבשה ופתאום מצאתי אותך נדהתי לגלות את כל המתכונים הזמינים שיש לך בחוברת אין מרוצה ממני כן ירבו מעשייך הטובים מאחלת לך שנה טובה ומתוקה
ליאת
מתכון מוצלח וקל ! יוצא ממש טעים!
אני שמה את הכוסברה ביחד בהתחלה ולא טוחנת בסוף .
מרק אפונה יבשה מרוקאי
מרק אפונה יבשה מרוקאי אני מכינה גם עם תבלינים מרוקאים אבל ינסה את שלך בטוח כי הוא נראה מעולה
ללי
מרק אפונה סמיך…. אחחח… איזה פינוק בחורף!
המתכון מושלם! אני עושה תוספת קטנה שמחזירה אותי לילדות, לבית סבי וסבתי שהיו מכינים ביחד מרק אפונה בשרי, עם בשר מעושן (חזוה אווז מעושן או צלעות מעושנות או פשוט נקניק מעושן)
ממלא את הבית בארומה משגעת… והטעם מטריף!
ממליצה.
נ.ב. תודה על המתכון של המרק וגם על המתכון של הקרוטונים הביתיים בתגובות
לינדה
לירי בבקשה, אופן הכנת הקרוטונים.
קרוטונים ביתיים.
4 פרוסות לחם (אתם יכולים יותר)
חצי כפית אורגנו יבש
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית
על הלחם להיות מעט יבש (בן יומיים או שלושה, לא טרי). לחמם טוסטר אובן או תנור ל- 180 מעלות, לערבב בקערה שמן זית עם התבלינים, לחתוך את פרוסות הלחם לקוביות קטנות, לערבב יחד עם שמן הזית והתבלינים, לשטח בתבנית הטוסטר אובן או התנור ולאפות עד השחמה קלה. לערבב פעם או פעמיים ולהיזהר שלא יישרף, לקרר ולשמור בקופסה עד שהמרק מוכן. לפזר קרוטונים מעל המרק ובתיאבון. לא לוותר על הקרוטונים במרק.
היי חוי,
לא כדאי להחליף אפונה יבשה באפונה קפואה, פשוט בגלל הטעם המרוכז והמוצלח שבאפונה יבשה.
אם בכל זאת אין לך אפונה יבשה, חשוב לשים לב שהבישול קצר יותר, כך שגם אם האפונה רכה, יש להמתין ששאר הירקות במרק רכים גם הם.
אילנה
אני מוסיפה שורש סלרי ובסוף הבישול חופן אפונה קפואה. מעדיפה למעוך במקום לטחון
לינדה
חווי אי אפשר עם אפונה של סנפרוסט רק עם יבשה.
לירי
היי :-) מתכון נהדר. המרק נראה נפלא. תודה. אפשר בבקשה לקבל מתכון להכנת קרוטוני הלחם שהוספת מעל המרק?
איריס אלימלך
מרק אפונה שלי,בצל מטוגן בבסיס,חובה שיני שום טריות ולהגיש עם עיגולי קבנוס שהוקפצו בנפרד..ארוחה אליפות :) חורף חם ונעים לכולם
חוי
פעם ראשונה שאני מכינה……..
אפשר להחליף את האפונה היבשה באפונה של סנפורסט?
דליה קן-דרור
נסו לטגן בצל ושום, הוסיפו את האפונה היבשה, מלח, פלפל,כמון, הוסיפו מים ובשלו. אני מבשלת בסיר לחץ. בסוף לטחון.
לינדה
רחלי לא משרים את האפונה לפני, רחלי אי אפשר להחליף אפונה יבשה באפונה קפואה של סנפרוסט
ליהי
לקבלת מרק סמיך מבלי לטחון כדאי להשרות את האפונה במים למשך לילה במקרר
אפונה מושרית תתרכך במרק ותיתן לו מרקם נפלא
בלי קשר המרק הזה נהדר
אסי
מתכון להכנת מרק אפונה סמיך מבית אמי
לוקחים אפונה יבשה ומשרים אותה לילה שלם – ככה האפונה מתפרקת בזמן בישול המרק ואין צורך לטחון
לאחר השריית האפונה מחממים מים בסיר ולו מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה
לאחר מכן מוסיפים לסיר קוביות ירקות שאוהבים
ואז הסוד הגדול אצל אמי היא מוסיפה לסיר צרור גדול של שמיר למשך חצי שעה ואז מוציאה
יוצא מרק אפונה עשיר בטעמים ובניחוח רומני אמיתי
ממליץ לנסות
רחלי
משרים את האפונה לפני?
דנה
האם ניתן להחליף את האפונה באפונה עדינה של סנפורסט
דניאל
מתכון מעולה המרק יצא סמיך ועשיר בקלי קלות.