FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

מרק אפונה סמיך ומהיר • מתכון מנצח!

על ידי Linda's Home Made  , , , ,

מתכון למרק אפונה יבשה שמכינים בקלות. מרק סמיק, ירוק וטעים! עם גזר, בצל ועוד דברים בריאים. מתכון מנצח לימי החורף.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 5 דקות
  • 10 דקות

    1 שעה 55 דקות

    2 שעות 5 דקות

  • 8-10 סועדים

מצרכים למתכון

שקית אפונה יבשה (500 גרם)

בצל בינוני קצוץ קטן

גזר אחד גדול מגורד גס

כף מרק עוף

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

ממלאים סיר גדול למרק במים עד גובה 3/4 מגובה הסיר, מוסיפים שמן ומביאים לרתיחה.

כשהמים רתחו, מכניסים לסיר אפונה, בצל, גזר ותבלינים ומכסים במכסה.

מבשלים את המרק על אש נמוכה למשך שעה וחצי, עד שהאפונה מתרככת ומתפוררת ברובה. לא לשכוח לערבב את המרק מידי פעם.

מסירים מהאש וטוחנים את המרק במוט בלנדר ידני או במיקסר, זה הזמן גם לבדוק תיבול (מלח ופלפל) ולהוסיף במידת הצורך.

להגשת המרק מוסיפים כוסברה טרייה, מכסים ומחממים עוד כ-10 דקות.

אני אוהבת מרק סמיך, אבל אם רוצים אותו פחות סמיך פשוט מוסיפים מים רותחים ומחזירים את המרק לאש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד למרקם הרצוי.

כדאי לדעת: המתכון מעולה למתקבל מרק אפונה חם, ריחני, סמיך וקרמי... שימו לב, מהכמות הזאת יוצא מרק שמספיק לפחות ל 8-10 נפשות 🙂 אני בדרך כלל מקפיאה חצי מכמות המרק המוכן, אתם יכולים פשוט להכין מחצי שקית אפונה וכמובן פחות מים ולקבל סיר מרק יותר קטן.


אנחנו לא יכולים להתחיל להסביר כמה אנחנו אוהבים מרק אפונה! אבל יש לנו עוד כמה מרקים שלא נוותר עליהם לעולם:

ואם אתם בעניין של אפונה, ממליצים בחום לבקר בעמוד הבא >> מגוון מתכונים טעימים עם אפונה ירוקה

22 דירוגים וחוות דעת

שרונה

תודה על המתכון:)
רציתי לשאול אם אפשר להוסיף למרק תפוחי אדמה ואם כן כמה זמן לפני?

נטע

ואווו יצאה מושלם.
ממליצה.
תודה על מתכונים

גבי

האם צריך להשרות את האפונה לפני המרק?

מרק אפונה של בריאות

מרק מעולה שאני מכינה ללא סוף בכלל בלי התחשבות בעונה
אפונה היא קטנייה מדהימה בעלת תכונות בריאותיות, כמו כן היא לא מכילה הרבה שומן מה שהופך את המרק הזה למוצלח במיוחד

רחל

לינדה המקסימה אני מכירה אותך מהפייסבוק וחיפשתי מתכון להכנת מרק אפונה יבשה ופתאום מצאתי אותך נדהתי לגלות את כל המתכונים הזמינים שיש לך בחוברת אין מרוצה ממני כן ירבו מעשייך הטובים מאחלת לך שנה טובה ומתוקה

ליאת

מתכון מוצלח וקל ! יוצא ממש טעים!
אני שמה את הכוסברה ביחד בהתחלה ולא טוחנת בסוף .

מרק אפונה יבשה מרוקאי

מרק אפונה יבשה מרוקאי אני מכינה גם עם תבלינים מרוקאים אבל ינסה את שלך בטוח כי הוא נראה מעולה

ללי

מרק אפונה סמיך…. אחחח… איזה פינוק בחורף!
המתכון מושלם! אני עושה תוספת קטנה שמחזירה אותי לילדות, לבית סבי וסבתי שהיו מכינים ביחד מרק אפונה בשרי, עם בשר מעושן (חזוה אווז מעושן או צלעות מעושנות או פשוט נקניק מעושן)
ממלא את הבית בארומה משגעת… והטעם מטריף!
ממליצה.
נ.ב. תודה על המתכון של המרק וגם על המתכון של הקרוטונים הביתיים בתגובות

לינדה

לירי בבקשה, אופן הכנת הקרוטונים.
קרוטונים ביתיים.
4 פרוסות לחם (אתם יכולים יותר)
חצי כפית אורגנו יבש
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן זית

על הלחם להיות מעט יבש (בן יומיים או שלושה, לא טרי). לחמם טוסטר אובן או תנור ל- 180 מעלות, לערבב בקערה שמן זית עם התבלינים, לחתוך את פרוסות הלחם לקוביות קטנות, לערבב יחד עם שמן הזית והתבלינים, לשטח בתבנית הטוסטר אובן או התנור ולאפות עד השחמה קלה. לערבב פעם או פעמיים ולהיזהר שלא יישרף, לקרר ולשמור בקופסה עד שהמרק מוכן. לפזר קרוטונים מעל המרק ובתיאבון. לא לוותר על הקרוטונים במרק.

היי חוי,
לא כדאי להחליף אפונה יבשה באפונה קפואה, פשוט בגלל הטעם המרוכז והמוצלח שבאפונה יבשה.
אם בכל זאת אין לך אפונה יבשה, חשוב לשים לב שהבישול קצר יותר, כך שגם אם האפונה רכה, יש להמתין ששאר הירקות במרק רכים גם הם.

אילנה

אני מוסיפה שורש סלרי ובסוף הבישול חופן אפונה קפואה. מעדיפה למעוך במקום לטחון

לינדה

חווי אי אפשר עם אפונה של סנפרוסט רק עם יבשה.

לירי

היי 🙂 מתכון נהדר. המרק נראה נפלא. תודה. אפשר בבקשה לקבל מתכון להכנת קרוטוני הלחם שהוספת מעל המרק?

איריס אלימלך

מרק אפונה שלי,בצל מטוגן בבסיס,חובה שיני שום טריות ולהגיש עם עיגולי קבנוס שהוקפצו בנפרד..ארוחה אליפות 🙂 חורף חם ונעים לכולם

חוי

פעם ראשונה שאני מכינה……..
אפשר להחליף את האפונה היבשה באפונה של סנפורסט?

דליה קן-דרור

נסו לטגן בצל ושום, הוסיפו את האפונה היבשה, מלח, פלפל,כמון, הוסיפו מים ובשלו. אני מבשלת בסיר לחץ. בסוף לטחון.

לינדה

רחלי לא משרים את האפונה לפני, רחלי אי אפשר להחליף אפונה יבשה באפונה קפואה של סנפרוסט

ליהי

לקבלת מרק סמיך מבלי לטחון כדאי להשרות את האפונה במים למשך לילה במקרר
אפונה מושרית תתרכך במרק ותיתן לו מרקם נפלא
בלי קשר המרק הזה נהדר

אסי

מתכון להכנת מרק אפונה סמיך מבית אמי
לוקחים אפונה יבשה ומשרים אותה לילה שלם – ככה האפונה מתפרקת בזמן בישול המרק ואין צורך לטחון
לאחר השריית האפונה מחממים מים בסיר ולו מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה
לאחר מכן מוסיפים לסיר קוביות ירקות שאוהבים
ואז הסוד הגדול אצל אמי היא מוסיפה לסיר צרור גדול של שמיר למשך חצי שעה ואז מוציאה
יוצא מרק אפונה עשיר בטעמים ובניחוח רומני אמיתי
ממליץ לנסות

רחלי

משרים את האפונה לפני?

דנה

האם ניתן להחליף את האפונה באפונה עדינה של סנפורסט

דניאל

מתכון מעולה המרק יצא סמיך ועשיר בקלי קלות.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.