מרק בצל פשוט ומהיר, מתכון מומלץ

על ידי FoodisGood  , , ,

מתכון למרק בצל קל וטעים עם מצרכים שיש בכל בית. מרק בצל צרפתי מוקרם שקל להכין והכי כיף לאכול ביום קר.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 15 דקות

    50 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 4-6 סועדים

מצרכים למתכון

למרק בצל קלאסי

6-7 בצלים בגודל בינוני

60 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן למרק פרווה

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות גדושות קמח לבן (לא חובה, אך חשוב להכנת מרק בצל סמיך)

1 כף גדושה אבקת מרק בצל

למרק בצל צרפתי מוקרם

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

הוראות הכנה

מכינים את הבצל

קולפים את הבצלים וחותכים לפרוסות בינוניות.

בסיר המרק ממיסים חמאה או מחממים שמן ובו מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שחום, אך לא נשרף.

ממשיכים בטיגון הבצל, תוך כדי ערבוב מידי פעם, עד שהוא משחים יפה, זה לוקח זמן, התאזרו בסבלנות.

ממשיכים בהכנת המרק

כשהבצלים משחימים, מוסיפים לסיר המרק קמח ומערבבים היטב כחצי דקה.

מוסיפים מים ואבקת מרק בצל יחד עם תבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת מרק סמיך.

מקרימים את המרק

להכנת מרק בצל מוקרם מוזגים מסיר המרק המוכן לקערה חסינת חום שמתאימה לתנור.

מגררים מעל לקערת המרק גבינה צהובה ומכניסים לתנור על מצב גריל לכ-2 דקות, עד שהגבינה משחימה קלות.

3 דברים שיש לנו לומר על המרק הזה:

  1. הוא מאוד טעים גם כשהוא לא מוקרם, מבטיחים!
  2. אמנם אבקת מרק בצל מוסיפה לטעם, אבל בהחלט אפשר לוותר עליה
  3. דרגת הסמיכות של המרק תלויה רק בכם - למרק סמיך בשלו יותר זמן, לדליל בדקו את המרקם בכל חצי שעה

4 המרקים המובילים באתר:

  1. מרק כתום
  2. מרק עגבניות
  3. מרק בטטה
  4. מרק אפונה

חכו שניה!  יש לנו את העמוד המושלם בשבילכם >> מתכוני מרקים מכל הסוגים

שתפו את המתכון >>

5 דירוגים וחוות דעת

ליאת אש

05/09/2018

למה מכינים מרק עם קמח? אני הכנתי את המתכון הזה בלי קמח ובלי ההקרמה ויצא עדיין נהדר רק שיותר בריא

סיגל ברמור

19/08/2018

לפני הכל – תודה על כל המידע שאתם מספקים לנו הבשלנים הפשוטים בבית
ועכשיו לנושא – אני אוהבת בצל על כל גווניו וכן לידיעתי לבצלים בצבעים השונים יש תכונות בריאותיות שונות, מה שאני רוצה לשאול זה האם כדאי להוסיף למתכון הזה גם בצל סגול או ירוק? מה דעתכם? תודה רבה שוב מאחת שממש אוהבת את האתר

לבנה

11/07/2017

נהדר המתכון למרק בצל הכנתי ללא הקרמה כדי שיהיה מרק בצל פרווה ועדיין נהדר הטעם מאוד עמוק ויחסית לעבודה זה ממש מעולה

אילנה

01/03/2017

מה במקום קמח לבן? אמור להיות מתכון ללא גלוטן

טניה ק

27/12/2016

אני מכינה מרק בצל בדיוק כזה אבל יש לי משהו שפשוט יהפוך את המרק למווווש!! אני מוסיפה למרק 3-4 ערמונים מוכנים ולאחר מכן טוחנת כך זה מדגיש טעם של אדמה וממש ממש מעולה שווה לנסות בנות!!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00