FoodisGood

חיפוש

מרק עדשים כתומות • מתכון קל ומהיר

על ידי אילנית בניזרי  , , , ,

בלי השרייה ובלי בלגאן - מתכון למרק עדשים כתומות קל וטעים שיחמם אתכם ביום קר. העדשים הכתומות מכילות שלל ויטמינים חשובים לגוף, הן מתבשלות במהירות מה שהופך אותן מושלמות להכנת מרק מזין וטעים אבל גם מהיר. ניתן לטחון את המרק למרקם קרמי או להשאיר את העדשים שלמות. תיהנו מהמרק המושלם הזה!

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה 20 דקות

    1 שעה 35 דקות

  • סיר מרק בינוני

מצרכים למתכון

2 כוסות עדשים כתומות

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ קטן

1 גבעול סלרי קצוץ

2 עגבניות מגורדות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית כורכום

1 כף אבקת מרק עוף

מים רותחים למילוי הסיר

הוראות הכנה

נרתיח מים בסיר ובו נבשל את העדשים הכתומות כ-15 דקות. נסנן את העדשים ונשטוף היטב תחת מים קרים.

בסיר מרק גדול נטגן בצל בשמן זית, עד שהוא הופך שקוף. נוסיף כורכום ונערבב.

כעת נוסיף לסיר המרק - עגבניות, סלרי, מלח, מרק עוף ואת העדשים הכתומות.

נמלא את הסיר במים רותחים ונביא לרתיחה.

ננמיך להבה ונבשל את המרק כשעה, עד שהעדשים רכות.

ניתן לטחון את המרק ליצירת מרק עדשים סמיך, או לאכול כך.

טיפים, שדרוגים והצעות להכנת מרק עדשים כתומות מושלם

  • תוספות מומלצות להעשרת מרק עדשים: מרק עדשים הוא מרק עשיר בבסיסו, טעמו עמוק, מרקמו סמיך והוא בדרך כלל מצליח להשביע בלי כל תוספות לצידו. למרק עצמו ניתן להוסיף עוד ירקות להעשרת טעמים ותוספת ויטמינים - קוביות גזר, קישוא או תפוחי אדמה או כל ירק אחר שאתם אוהבים במרק יעבוד גם במרק עדשים.
  • הכנת העדשים: לעדשים הכתומות לא לוקח זמן רב להתבשל ואחרי בישול של חצי שעה הן כבר מוכנות, אנחנו מבשלים את העדשים בישול קצר מקדים כדי לשטוף אותן היטב ולרכך אותן, אבל אפשר גם לוותר על הבישול המקדים ולבשל את המרק כעשר דקות יותר. אם אתם אוהבים שהעדשים מתמוססות אבל אין לכם דרך לטחון את המרק, פשוט בשלו אותו עוד יותר זמן והעדשים יתמוססו מעצמם.
  • בישול המרק: בשונה מעדשים שחורות למשל, מרק עדשים כתומות בדרך כלל מצריך מעט זמן בישול. למעשה, המרק צריך לא יותר מבישול של שעה. אם אתם לא רוצים מרק טחון ועדשים מתמוססות, בשלו את המרק רק עד למרקם העדשים הרצוי ולא יותר.
  • יתרונות בריאותיים: הידעתם? כוס עדשים כתומות מבושלות מספקת כמעט את כל הכמות היומית המומלצת לצריכת חומצה פולית. למה מרק עדשים כתומות? עדשים כתומות הן העדשים המהירות ביותר לבישול, מרקמן רך מאוד לאחר הבישול, מה שהופך את העדשים הכתומות למושלמות להכנת מרק מזמינים אתכם לקרוא על יתרונות העדשים הכתומות בעמוד הבא: סוגי עדשים ויתרונות בריאותיים

עוד מרקים מומלצים:

10 דירוגים וחוות דעת

נטע

ואו ואו יצא מושלם!!
טעים מהיר.תודה על המתכון!

מירית סימוני

יש מתכונים לעדשים ירוקות ואיך לעבוד איתן ? תודה.

אפרת Ny

אני אוהבת מרק עדשים כל-כך וגם המתכון הזה מוצלח. לא הבנתי את עניין , מבשל כשעה, עד שהעדשים יתרככו. במקרה שלי, הן כבר התרככו בשלב של הבישול המוקדם של 15 הדקות. האם זה אמור להיות ככה?

אושרית

עשיתי את המתכון של החצילים עם רוטב העגבניות ויצא טעיםם ומיוחד
מתכון שחיפשתי הרבה זמן!
תודה רבה!!!!

חנה

כמה כוסות מיים להוסיף על 2 כוסות עדשים?
האם אפשר להוסיף קוביות תפוח אדמה?

מיכל

מרק מעולההה יצא מדהים

סופי

מרק ממש טעים ופשוט להכנה
תודה!

*הכנתי ללא בישול מוקדם של העדשים ויצא נהדר 🙂

גלית

מתכון מצוין תודה

היי רויטל, כן עדשים כתומות הן עדשים אדומות 🙂
אין צורך להשרות את העדשים, לכי בדיוק לפי המתכון והמרק יצא מעולה.
שימי לב שבהכנת המרק העדשים מתבשלות ומתרככות ולכן אין צורך בהשרייה.

רויטל

עדשים כתומות זה בעצם עדשים אדומות? אודה לתשובה מהירה רוצה להכין את המרק כבר מחר והבנתי שצריך להשרות את העדשים האם זה נכון?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן