מרק עדשים זה כנראה המרק הכי מזין וטעים שאפשר להכין ביום חורפי. המתכון הזה גם קל מאוד וגם כל-כך טעים! משלבים עדשים, ירקות ותיבול נכון ומקבלים מרק פשוט ונפלא.
מתכון למרק עדשים ירוקות
זמן עבודה: 20 דקות | סיר מרק גדול
מצרכים:
למרק:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 2 גבעולי סלרי קצוצים (כולל העלים)
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 כוסות עדשים ירוקות – משרים בקערה עם מים למשך שעה ואז מסננים ושוטפים את העדשים
- 3 שיני שום כתושות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- בערך 7 כוסות מים רותחים
לתיבול:
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- כף אבקת מרק עוף
הוראות הכנה:
- בסיר מרק גדול מחממים מעט שמן זית ובו מטגנים את הבצל הקצוץ למשך 4 דקות. מוסיפים סלרי ומטגנים עוד כשתי דקות.
- כעת מוסיפים פנימה גזר ושום וממשיכים בטיגון עוד כשתי דקות.
- מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית.
- מוסיפים את העדשים ואת כל התבלינים. מבשלים את המרק על להבה נמוכה עם חצי מכסה למשך כשעה, עד שהעדשים רכות ומתחילות מעט להתפרק.
בתאבון!