מג’דרה – אורז עם עדשים ירוקות

על ידי Noa b  

כסטודנטית אני חיה על אורז, בגלל זה אני אוהבת לגוון ולשחק איתו קצת. אורז מג'דרה תמיד מכניס לי קצת פלפל לצלחת והוא יותר משביע גם. מתכון פשוט פשוט לאורז מג'דרה עדשים ירוקות.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 30 דקות

    35 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • סיר אורז גדול

מצרכים למתכון

1 כוס עדשים ירוקות אחרי שהושרו במים כל הלילה

בצל קצוץ (או יותר למי שאוהב)

2 כוסות אורז בסמטי הודי

כף של אבקת מרק עוף

מלח פלפל לפי הטעם

שן שום כתושה

5 כוסות מים

הוראות הכנה

אחרי שהשרנו את העדשים כל הלילה במים מסננים אותן מנוזלים. מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד לכיסוי העדשים. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות. מעבירים למסננת.

מחממים בסיר גדול 3 כפות שמן ומטגנים בצל ושום עד להזהבה. מוסיפים לסיר את האורז ותבלינים, מערבבים ומטגנים ביחד 2 דקות.

מוסיפים 5 כוסות מים פושרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים 20 דקות עם מכסה. מכבים את הגז ונותנים לסיר לשבת קצת בלי לפתוח את המכסה.

פותחים את המכסה מערבבים טוב טוב עם 2 כפות כדי לאוורר את האורז, מוסיפים את העדשים ומערבבים שוב.

מ-2 כוסות אורז יוצאת כמות גדולה. אני אוהבת להכין הרבה כדי לקחת איתי בקופסה, המג'דרה נשמר במקרר ל-3 ימים בערך.


השילוב של אורז ועדשים הופך את התוספת הזאת לטעימה יותר, מזמינה יותר, והכי חשוב - בריאה יותר! אם אתם אוהבים מג'דרה, יש לנו עוד כמה סוגים מעניינים שכדאי להכיר:

שתפו את המתכון >>

6 דירוגים וחוות דעת

אילנה

08/02/2018

עדשים קפואות מוכנות ישפר את מהירות הכנת המג’דרה .
יצא לי טעים מאוד בעלי אכל הכל תודה.

לינה יוסף

06/02/2018

הכנתי המגדרה יצא טעים עדיף של סנפרוסט

Didi

27/12/2017

אם תשתמשי בעדשים סנפרוסט זה יקצר משמעותית את זצן הבישול

סיון

06/08/2016

אפשרי להנביט את העדשים? האם ידפר את הערך התזונתי של המנה?

אביבה

22/07/2015

אני לא משרה את העדשים לילה כי את מאבדת הרבה מהויטמינים והצבע, אני מטגנת הרבה בצל עד שנהייה חום ואז מוסיפה את העדשים שהשרתי לשעתיים עם הנוזלים שלהם (כמובן שבררתי וטשפתי כמה פעמים) מבשלת עד שמתרככחם, אז מוסיפה מרק עוף פרווה ומלח לפי הטעם לטעום ואז מוסיפה את האורז, כוס עדשים 2כוסות אורז. לבשל על אש נמוכה בלי פלפל שחור ובלי כל תבלין אחר. זאת המגדרה של המצרים.

אורלי

27/06/2015

אהבתי, הכנתי….יצא מעולה

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00