סלט בורגול ועדשים חומות

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

מתכון קל במיוחד לסלט בורגול עשיר עם עדשים חומות ובצל מטוגן. סלט שניתן לאכול גם קר וגם חם, מעולה כתוספת לצד מנה עיקרית בשרית או כמנה ראשונה מיוחדת. סלט עדשים חומות ובורגול שמתאים לכל יום בשבוע.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 20 דקות

    50 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 3-4 סועדים

מצרכים למתכון

2 כוסות בורגול

1 כוס עדשים

2 בצלים

1/4 כפית סוכר חום או סילן

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

את הבורגול משרים במים חמים במשך שעה, מסננים.

את העדשים החומות מבשלים במים במשך חצי שעה ומסננים.

בסיר בינוני מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב, מוסיפים לסיר סוכר חום או סילן ומטגנים עד שמשחין.

מוסיפים לסיר את הבורגול מסונן מנוזלים וגם עדשים מסוננות מנוזלים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

בורגול ועדשים - אין שילוב בריא יותר! אבל בהחלט ישנם כמה שילובים טעימים לא פחות 🙂

ואם אתם כבר כאן, כדאי שתכירו את העמוד המנצח לאירוח בשבת >> מתכונים לשבת | כל הסלטים, כל העיקריות, כל התוספות וכמובן - כל הקינוחים!

שתפו את המתכון >>

15 דירוגים וחוות דעת

שלי

16/02/2018

אפשרי עדשים אדומות?

foodisgood

18/06/2017

היי לי,
ממליצה לך להקפיץ רצועות גזר ובצל ולהוסיף לסלט בעודו חם.
לגבי תפוחי אדמה, הם פחות מתאימים בתוך הסלט אבל בהחלט ניתן להגיש לצידו.

לי

14/05/2017

שלום, אם אני רוצה להוסיף גזר, תפו״א ובצל, איך ניתן לשלב ומתי וכמה לבשל?

ילנה

29/03/2017

סלט עדשים שחורות ובורגול הכנתי ויצא מוצלח אבל כמות ענקית הייתי מורידה לפחות חצי עדשים שחורות וחצי בורגול.

תהלה

08/03/2017

כמה זמן מראש אפשר להכין את זה?

ורד

10/12/2016

מכינה כמעט כל שבוע את המתכון, טעים מאוד, משביעו בריא והבנות אוהבות, תודה על מתכונים קלים, טעימים ובריאים!

סיון

25/09/2015

הכנתי בעבר, יצא מאוד טעים! אבל היה חסר לי מלח, וכל הזמן הוספתי. כמה בערך צריך להוסיף לדעתך? אני אף פעם לא מצליחה להוסיף סתם “לפי הטעם” 😉
תודה רבה!

foodisgood

06/08/2015

היי ליהי, כן, ניתן להכין את הסלט גם עם עדשים ירוקות.

ליהי

06/08/2015

האם אפשר להשתמש בעדשים ירוקות

פנינה דיקר

05/08/2015

תודה על האתר .

אנה בן חמו

24/07/2015

מתכון מעולה. יצא טעים. רק בפעם אכין כמות קטנה יותר יצא המון.

מיכל

04/06/2015

יצא בסדר. צריך להוסיף מעט תבלינים. אבל נקודה חשובה. הכמויות מטורפות. זו כמות למחלקה קטנה….

רוית חנוך

01/06/2015

ראיתי את המתכון וישר רצתי להכין ברור שיצא מעלף.. תודה לאתר פודיזגוד על מתכונים בטוחים אני אוהבת את כל מה שאתם משתפים וממה שאני מכינה תמיד יוצאת מרוצה!!

יהודית

08/05/2015

יצא מעולה!!!!!!

נורית קופרמן

29/04/2015

זה נראה ממש טוב. אני חייבת לנסות. מקווה מאד שעליי ירבו ויהיו. תודה רבה מעומק הלב. אשמח ואודה מאדד לקבל מכם מתכונים בעתיד!!! יישר כח!!! תבורכנה ידי המשלים אמן ואמן כן יהי רצון!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00