FoodisGood

שיתוף ב whatsapp


סלט בורגול ועדשים חומות

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  ,

מתכון קל במיוחד לסלט בורגול עשיר עם עדשים חומות ובצל מטוגן. סלט שניתן לאכול גם קר וגם חם, מעולה כתוספת לצד מנה עיקרית בשרית או כמנה ראשונה מיוחדת. סלט עדשים חומות ובורגול שמתאים לכל יום בשבוע.

  • זמן עבודה: 20 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 10 דקות
  • 20 דקות

    50 דקות

    1 שעה 10 דקות

  • 3-4 סועדים

מצרכים למתכון

2 כוסות בורגול

1 כוס עדשים

2 בצלים

1/4 כפית סוכר חום או סילן

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

את הבורגול משרים במים חמים במשך שעה, מסננים.

את העדשים החומות מבשלים במים במשך חצי שעה ומסננים.

בסיר בינוני מטגנים בצל קצוץ עד שמזהיב, מוסיפים לסיר סוכר חום או סילן ומטגנים עד שמשחין.

מוסיפים לסיר את הבורגול מסונן מנוזלים וגם עדשים מסוננות מנוזלים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

בורגול ועדשים - אין שילוב בריא יותר! אבל בהחלט ישנם כמה שילובים טעימים לא פחות 🙂

ואם אתם כבר כאן, כדאי שתכירו את העמוד המנצח לאירוח בשבת >> מתכונים לשבת | כל הסלטים, כל העיקריות, כל התוספות וכמובן - כל הקינוחים!

אוהבים בורגול? אל תפספסו:

מבשלים בריא בעזרת המדריכים הבאים:

אולי יעניין אותך...

15 דירוגים וחוות דעת

שלי

אפשרי עדשים אדומות?

היי לי,
ממליצה לך להקפיץ רצועות גזר ובצל ולהוסיף לסלט בעודו חם.
לגבי תפוחי אדמה, הם פחות מתאימים בתוך הסלט אבל בהחלט ניתן להגיש לצידו.

לי

שלום, אם אני רוצה להוסיף גזר, תפו״א ובצל, איך ניתן לשלב ומתי וכמה לבשל?

ילנה

סלט עדשים שחורות ובורגול הכנתי ויצא מוצלח אבל כמות ענקית הייתי מורידה לפחות חצי עדשים שחורות וחצי בורגול.

תהלה

כמה זמן מראש אפשר להכין את זה?

ורד

מכינה כמעט כל שבוע את המתכון, טעים מאוד, משביעו בריא והבנות אוהבות, תודה על מתכונים קלים, טעימים ובריאים!

סיון

הכנתי בעבר, יצא מאוד טעים! אבל היה חסר לי מלח, וכל הזמן הוספתי. כמה בערך צריך להוסיף לדעתך? אני אף פעם לא מצליחה להוסיף סתם "לפי הטעם" 😉
תודה רבה!

היי ליהי, כן, ניתן להכין את הסלט גם עם עדשים ירוקות.

ליהי

האם אפשר להשתמש בעדשים ירוקות

פנינה דיקר

תודה על האתר .

אנה בן חמו

מתכון מעולה. יצא טעים. רק בפעם אכין כמות קטנה יותר יצא המון.

מיכל

יצא בסדר. צריך להוסיף מעט תבלינים. אבל נקודה חשובה. הכמויות מטורפות. זו כמות למחלקה קטנה….

רוית חנוך

ראיתי את המתכון וישר רצתי להכין ברור שיצא מעלף.. תודה לאתר פודיזגוד על מתכונים בטוחים אני אוהבת את כל מה שאתם משתפים וממה שאני מכינה תמיד יוצאת מרוצה!!

יהודית

יצא מעולה!!!!!!

נורית קופרמן

זה נראה ממש טוב. אני חייבת לנסות. מקווה מאד שעליי ירבו ויהיו. תודה רבה מעומק הלב. אשמח ואודה מאדד לקבל מכם מתכונים בעתיד!!! יישר כח!!! תבורכנה ידי המשלים אמן ואמן כן יהי רצון!

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.