בורגול עם עוף ואטריות בסיר אחד

על ידי המתכונים של אורה ארגוב  , , ,

תבשיל קל, טעים ובריא של בורגול, עוף ואטריות שמכינים בסיר אחד בלבד. ארוחת צהריים קלה להכנה, צבעונית וטעימה במיוחד.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 50 דקות
  • 30 דקות

    1 שעה 20 דקות

    1 שעה 50 דקות

  • 5 סועדים

מצרכים למתכון

8 כפות שמן, מחולקות

2 חופנים של אטריות דקות למרק

2 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות

5-6 חלקי עוף

2 כוסות מים רותחים

2 כוסות בורגול עבה

4 כוסות מים רותחים

1 גזר קלוף ומגורד

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כף מרק עוף

הוראות הכנה

בסיר רחב וגדול נטגן את האטריות ב-2 כפות שמן, נטגן תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד שהאטריות משחימות. נוציא את האטריות לצלחת.

נחמם באותו הסיר עוד כף שמן ונטגן את הבצלים עד שהם הופכים שקופים, נוציא את הבצלים לצלחת נפרדת.

נחמם עוד 5 כפות שמן ונטגן היטב את העוף עד להזהבה יפה משני הצדדים, כ- 10 דקות טיגון עם מכסה.

נוסיף לסיר 2 כוסות מים רותחים, נביא לרתיחה, ננמיך ללהבה בינונית ונבשל את העוף עד שהנוזלים מתאדים, כ- 45 דקות בישול.

נברור ונשטוף את הבורגול, נוסיף אותו מעל לעוף יחד עם 4 כוסות מים רותחים, גזר מגורד ותבלינים.

נביא לרתיחה, ננמיך ללהבה נמוכה, נכסה עם מכסה ונבשל את התבשיל עד שהנוזלים מתאדים והבורגול מוכן.

נסיר מהאש, נשאיר עוד 15 דקות עם מכסה.

נוסיף לסיר את הבצל והאטריות, נערבב מעט ולאחר מכן נגיש חם.

שתפו את המתכון >>

2 דירוגים וחוות דעת

סיגל

21/07/2017

בבישול הראשון של העוף המים לא מתאדים לגמרי. ואחר כך עוד להוסיף 4 כוסות ??? זה לא הרבה מידי מים ???

נליה

11/05/2016

הבורגול יצא ממש טעים אבל העוף יצא לבן היה נראה כאילו לא מבושל

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00