מתכון לסלט בטטה ועדשים חם

על ידי המתכונים של אתי בן-שמעון  , , , ,

סלט עדשים שחורות ובטטה קל להכנה, משביע וטעים בטירוף. סלט שכל אחד יכול להכין ולהגיש כתוספת לארוחת צהריים או כארוחת ערב בפני עצמה. לכמות גדולה מומלץ להכפיל כמויות.

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
  • 10 דקות

    40 דקות

    50 דקות

  • 1-2 סועדים

מצרכים למתכון

כוס עדשים שחורות שטופות ומסוננות

1 בטטה גדולה

חופן פטרוזיליה קצוצה

לרוטב

2 כפות חומץ בלסמי

כף סילאן

כפית דבש

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

נבשל את העדשים השחורות בסיר עם מים רותחים כ-20 דקות, נסנן ונצנן.

את הבטטה נקלוף ונחתוך לקוביות קטנות בגודל שווה ונטגן על מחבת עד לריכוך (אפשר גם בתנור עם שמן זית).

בצנצנת נשים את כל מצרכי הרוטב וננער היטב לאיחוד, נטעם ונתקן טעמים אם צריך.

בקערה גדולה נערבב את העדשים עם הבטטה והפטרוזיליה, נשפוך רוטב רק בסמוך להגשה.

סלט עדשים שחורות ובטטה מומלץ במיוחד בגלל שילוב הערכים התזונתיים הגבוהים בעדשים שחורות ובבטטה. מהעדשים תקבלו מגוון סיבים תזונתיים, חלבון, ויטמינים ומינרלי ומהבטטה תקבלו נוגדי חמצון, בטא קרוטן וויטמין C.


עוד מתכוני עדשים מומלצים:

  1. מרק עדשים כתומות בקלי קלות
  2. סלט עדשים עשיר בבריאות
  3. קציצות עדשים ממגוון סוגים

רוצים ללמוד עוד קצת על העדשים? סוגים, דרכי בישול ותכונות בריאותיות? כנסו לכאן >> הכל על עדשים

שתפו את המתכון >>

4 דירוגים וחוות דעת

דנה כרמי

13/04/2018

פשוט מושלםםםםם!!!!!
עשיתי בול איך שאמרת

זיוית

30/07/2017

היי,במה אפשר להחליף את החומץ הבלסמי ? אצלי בבית יש בעיה עם תבשילי חומץ.

טובה

13/07/2017

סלט עדשים שחורות ובטטה הוא הסלט האהוב על הילדים שלי, תתפלאו 🙂

חגית

02/04/2017

האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00