FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

חזה עוף על מחבת במרינדת סויה, שום ודבש

חזה עוף במרינדה מעולה, מתכון שתמיד מצליח! כל-כך קל להכנה ומוכן ממש בצ'יק. המנה יוצאת נהדרת היות והמרינדה מוסיפה המון לחות לחזה העוף ושילוב הטעמים של סויה, קטשופ, שום ודבש עובד מצוין ממש! המתכון הזה מתאים גם לילדים, למרות שג'ינג'ר הוא שנוי במחלוקת כשזה נוגע לקטנטנים 🙂 המרינדה מתאימה גם להכנת פרגיות או עוף בתנור. חזה העוף המתובל יהיה מצוין להוסיף לסלט או להגיש לצד תבשיל ירקות ואורז ועוד..

זמן עבודה: 15 דקות | 6 פרוסות עבות

מצרכים:

  • 6 פרוסות חזה עוף חתוך כמו שניצל אבל עבה. הכי כדאי לקנות פרפר חזה עוף ולפרוס לבד לפרוסות עבות.
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/3 כוס דבש
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי טחון
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 4 שיני שום קצוצות

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המתכון, כאשר חזה העוף נכנס אחרון.
  2. אחרי הוספת חזה העוף לקערה מערבבים היטב עם הידיים ומעסים את חזות העוף כך שהמרינדה תעטוף היטב את כל החלקים של העוף.
  3. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר רבע שעה בכדי לתת לחזה העוף לספוג את טעמי התיבול.
    מחממים מחבת פסים על אש גבוהה ונותנים לה להתחמם טוב טוב, אין צורך לשמן את המחבת.
  4. כשהמחבת חמה מאוד צורבים את חזה העוף עד שמתקבלים פסים כהים על החלק הצרוב, הופכים וצורבים את הצד השני גם עד להופעת פסים כהים.
  5. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לספוג עודפי שמן מיותרים ומשלבים בסלט או מגישים לצד תוספת שאוהבים.

עוד מתכוני חזה עוף מומלצים במיוחד:

שדרגו את הארוחה והגישו עם:

דילוג לתוכן