יש דרך נכונה להכין כל מנה וזו הדרך הנכונה להכין חזה עוף בטריאקי. אל תוותרו על שלב הרתחת קוביות חזה העוף – זה מה שהופך את המנה הזאת למנצחת. מרינדת הטריאקי עוטפת את חזה העוף באופן מושלם. מומלץ להגיש לצד אורז לבן או אורז סושי.
מתכון לחזה עוף בטריאקי
מצרכים:
- פרפר חזה עוף – קוביות
- בצל – רצועות
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות שומשום
- כפית רוטב סויה
- כף שמן זית
- להגשה: אורז לבן או אורז סושי
הוראות הכנה:
- בסיר גדול מרתיחים מים וכשרותחים מבשלים בהם את קוביות חזה העוף כ-5 דקות.
- מסננים מהמים, מעבירים את חזה העוף לצלחת ומקררים על השיש כ-7 דקות.
- בקערה גדולה מערבבים את קוביות חזה העוף עם שאר מצרכי המתכון, עוטפים את הקערה בניילון נצמד ולמקרר. ניתן להכין מיד אבל מומלץ לחכות למשך שעתיים, אם לא ניתן – חכו לפחות חצי שעה.
- מחממים מחבת פסים או ווק, משמנים קלות ושופכים פנימה את חזה העוף עם המרינדה.
- מקפיצים, מערבבים ומטגנים את חזה העוף ברוטב כ-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך ועוטף יפה את קוביות העוף.
- בתאבון!