חזה עוף בטמפורה ורוטב צ’ילי מתוק

על ידי אילנית בניזרי  

את המתכון הבא כדאי להכין לצהריים לילדים וגם למבוגרים. קוביות חזה עוף בטמפורה ברוטב צ'ילי מתוק משודרג. אין אחד שלא יתלהב מהמנה. כדאי להכפיל כמויות.

  • זמן עבודה: 25 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 5 דקות
  • 25 דקות

    40 דקות

    1 שעה 5 דקות

  • 2 סועדים

מצרכים למתכון

2 פרפרי חזה עוף פרוסים לקוביות

לטמפורה ביתית

1 כוס קמח מנופה

1/2 כוס קורנפלור

1 כפית אבקת סודה לשתייה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 ביצה

כוס מים קרים

לרוטב צ'ילי

2 שיני שום כתושות

כף פפריקה מתוקה

כף סילאן

1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

כף מים חמים

מלח ופלפל לפי הטעם

שומשום

הוראות הכנה

הכנת חזה העוף בטמפורה

בקערה גדולה ובעזרת מטרפה ידנית נערבב את הקמח עם קורנפלור, סודה לשתייה, מלח ופלפל, ביצה ומים קרים עד לבלילה חלקה וללא גושים.

את קוביות חזה העוף נכניס לקערת הבלילה, נכסה בניילון נצמד ונקרר במקרר במשך חצי שעה.

לאחר חצי שעה, נחמם שמן עמוק במחבת ונטגן את קוביות חזה העוף בטמפורה עד להזהבה.

הכנת רוטב צ'ילי משודרג

במחבת קטנה נחמם מעט שמן ובו נטגן את שיני השום עד לרתיחת השמן.

נוסיף למחבת פפריקה, סילאן, רוטב צ'ילי וכף מים חמים. נערבב היטב ונוסיף מלח ופלפל.

נבשל 5 דקות על אש נמוכה, נכניס את קוביות חזה העוף בטמפורה, נערבב בעדינות לאיחוד העוף והרוטב ונבשל עוד 5 דקות על אש נמוכה.

לסיום נפזר שומשום בנדיבת.

אנחנו שמחים שהחלטתם להכין את המתכון המעולה הזה של אילנית בניזרי, אבל מה עם איזו תוספת להשלמת הארוחה? 3 מתכונים נוספים של אילנית

שניה, לאן אתם בורחים? מה עם איזה קינוח? >> מתכון לקינוח שאסור לסרב לו

שתפו את המתכון >>

30 דירוגים וחוות דעת

בר

06/04/2019

מכינה ללא הסודה לשתייה (מטעמי בריאות) ויוצא להיט! ממליצה בחום. תודה על מתכון נפלא

מירב יניב

12/10/2018

הכנתי את המתכון כבר מספר פעמים, יצא טעים מאוד אבל מה שחסר לי זה השמירה על הקריספיות של אחרי הטיגון. כשמכניסים את קוביות החזה המטוגנות לרוטב הם מתרככים ומאבדים את הקראנצ’. האם יש דרך לשמור עליו?

חוה

20/09/2018

יצא מעולה!!!
תודה רבה על המתכון!!!

אולה

10/06/2018

הכנתי לפי המתכון רק במקום חזה עוף השתמשתי בפרגיות ויצא מעדן, אין ספק שהמנה נכנסה למתכונים הקבועים שלי:)

דרור

11/04/2018

הכנתי … יצא ממש … ממש … טעים (:
תודה… חבל שאי אפשר לצרף תמונות …

מישהי

14/09/2017

האם ניתן להשתמש בפילה חזה עוף?

מירב

05/09/2017

מנה מעולה. הכנתי כבר 4 פעמים. חוסל במיידי. תודה!!

דנה

08/07/2017

חזה עוף מתוק הוא אחד המאכלים המוכרים והאהובים בארה”ב. נוטים להוסיף אותו הרבה לסלט. אצלנו מכינים חזה עוף מתוק ללא הציפוי של הטמפורה (הרוטב דומה), אבל זה נשמע נהדר גם כן.

עינבי

01/03/2017

הי רציתי לשאול האם אפשר לוותר על לשים את זה במקרר חצי שעה או שזה קריטי?

מירה

03/02/2017

הכנתי כעת את המתכון לשבת פשוט נפלא!!!

סיון

26/12/2016

עשיתי יצא להייטטטט כולם טרפו גם גדולים וגם הקטנים

רינת

12/11/2016

לא הבנתי מה צריך לעשות עם שתי הבלילות…
את החזה עוף להכניס לבלילה עם הקמח ,ומה עם הבלילה של הרוטב צ’ילי??

דינה

27/10/2016

הי המתכון נראה אחלה.
האם לדעתכם אפשר לאפות במקום לטגן בשמן עמוק?

נאוה

20/07/2016

טעים מאד. גם לילדים. סוף סוף מתכון עם כמויות מדויקות שיספיק בשפע.

דינה אדרי

24/05/2016

מתכון מנצח

טובי

23/05/2016

רציתי לשאול אם אפשר להקפיא את החזה עם העיסה

foodisgood

27/02/2016

היי שר, פרפר חזה עוף כ-350 גרם.
תוספות מומלצות ליד: שעועית מוקפצת, פתיתים, ירקות מבושלים, אורז ועוד..
תוכלי למצוא מגוון רעיונות לתוספות בקטגוריית מתכוני תוספות באתר.

שר

22/02/2016

הי אילנית. רציתי לשאול כמה זה” 2 פרפרי חזה עוף בגרמים”? ומה את מציעה כתוספת מתאימה בצד? המון תודה

מירי

02/02/2016

מתכון מושלם יצא סוףףףף הדרך, לא לקחתי ברצינות את העניין להכפיל כמויות אבל באמת חובה להכפיל כמויות,תודה רבה.

foodisgood

02/01/2016

היי אורלי,
ניתן להשאיר את הבלילה עם החזה עוף במקרר אך חשוב להוציא לטמפרטורת החדר לפני כדי להצליח לטגן בקלות.

אורלי

31/12/2015

אפשר להכין תבלילה עם החזה עוף ולהשאיר במקקר ולמחרת לעשות?

אלינור

08/12/2015

מתכון מדוייק!!!!
סוף סוף הבנתי איך מכינים את הדבר הטעייים הזה…
תודה!

ורד

19/11/2015

אפשר להחליף את הסודה לשתיה בשקית אבקת אפיה. יצא לי אורירי וטעים מאד!
אילנית, תודה על מתכון מנצח!

foodisgood

21/10/2015

אין לוותר על הסודה, היא חשובה מאוד לאווריריות והצלחת המתכון.
בהצלחה 🙂

אני

19/10/2015

יהיה נורא אם לא אשתמש בסודה?

foodisgood

14/09/2015

היי שירי,
ניתן להחליף את הסילאן בדבש.

שירי

13/09/2015

מה אפשר לשים במקום סילאן ?

אלית

04/08/2015

היי.. הכנתי את המתכון ויצא טעים פצצה.

אילנית בניזרי

10/07/2015

קודם כל אני שמחה שזה יצא טעים.
דבר שני, לפעם הבאה נסי לא להילחץ ולהפריד הכל מהר, תוסיפי לעיסה מעט מים חמים כף בכל פעם ותערבבי. חשוב שתוסיפי כמה שפחות מים רק עד שהחזה עוף נפרד והבלילה יותר נוחה לעבודה.
בטיגון שימי לב שאת מטגנת לא את כל החזה עוף ביחד אלא בכמה פעמים כדי שלא יידבקו.

ירדו

09/07/2015

הכנתי את המתכון יצא בסופו של דבר מאוד טעים.
אבל נתקלתי במהלך ההכנה במשהו קצת מעצבן.
כל העיסה של הקמח עם הסודה לשתייה והקורנפלור יחד עם החזה עוף שקוררו במקרר.. נהפכו לממש עיסה אחידה.
ולא נותר לי אלא לשפוך הכול למחבת . מה שיצר שהעיסה נדבקה ממש כמו איזה אומלט.
מהר מאוד התחלתי להפריד את כל העיסה עם כף עץ. ואז נוצרו לי גושים של טמפורה מטוגנים .. (זה נחמד אבל לא הכוונה ) ואז חלק מהחתיכות עוף יצאו ללא הטמפורה.
אשמח לדעת מה עשיתי לא נכון. ואיך לשפר את זה לפעם הבאה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00