FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

קציצות הודו מטוגנות / בתנור וגם ברוטב עגבניות

על ידי אילנית בניזרי  ,

קציצות הודו טחון עם ירקות, בריאות וטעימות! מתכון קל ומהיר לקציצות הודו שניתן להכין בתנור / לטגן וגם קציצות הודו לילדים - מבושלות ברוטב עגבניות סמיך.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה

    1 שעה 15 דקות

  • 15 קציצות הודו

מצרכים למתכון

לקציצות בשר הודו טחון

חצי קילו בשר הודו טחון

חופן כוסברה קצוצה

בצל אחד מגורר

תפוח אדמה מגורר

ביצה

2 כפות פירורי לחם

קורט מלח

כפית בהרט

פלפל שחור

מעט שמן

לרוטב עגבניות אדום

בצל גדול פרוס

2 עגבניות טריות

כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית כורכום

3 גבעולי סלרי עם העלים (לא חובה)

כף אבקת מרק עוף + 1.5 כוסות מים

הוראות הכנה

להכנת קציצות הודו

בקערה גדולה מערבבים הודו טחון עם ירקות, ביצה פירורי לחם ותבלינים.

בידיים משומנות, יוצרים מהעיסה קציצות בגודל הרצוי.

לקציצות הודו אפויות - משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים את הקציצות בתבנית, מרססים בספריי שמן ואופים בתנור חם על 190 מעלות כ-20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים עוד כ-15 דקות, עד להשחמה.

לקציצות הודו מטוגנות - מחממים שמן חצי עמוק במחבת רחבה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.

לאחר אפייה או טיגון הקציצות ניתן ליהנות להן בצלחת או בסנדוויץ.

להכנת קציצות הודו ברוטב עגבניות

בסיר רחב מטגנים רצועות בצל, מוסיפים עגבניות ותבלינים ומערבבים היטב, מטגנים כ-3 דקות.

מוסיפים סלרי ומים רותחים עם אבקת מרק עוף ומביאים לרתיחה.

כשהרוטב מבעבע, יוצרים מהעיסה קציצות, מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כשעה על להבה נמוכה, כאשר בכל 10 דקות מרטיבים את הקציצות מעט בעזרת כף.

1 דירוגים וחוות דעת

פרידה ששון

אילנית בן ניזרי תותחית אין עליך

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן