מתכון מוצלח שמתאים לתזונה קטוגנית אבל לא רק! לחם מקמח שקדים, ללא גלוטן, בריא וטעים שמכינים בקלות במעבד מזון. הלחם יוצא במרקם אוורירי ויציב ומתאים להכנת כל כריך שתחפצו.
זמן עבודה: 15 דקות | 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
- 1/2 קילו קמח שקדים
- 4 ביצים
- 2 כפות זרעי פשתן טחונים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס מים פושרים
- לשדרוג הלחם הוסיפו: 1 גבעול בצל ירוק קצוץ / חופן אגוזים קצוצים / תבלינים מיובשים (כמו טימין, כוסברה ואורגנו),
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מעבדים את כל מצרכי הלחם לכדי בלילה אחידה.
- מוסיפים לבלילת הלחם מה שאוהבים – בצל ירוק / אגוזים / תבלינים.. ומערבבים עם כף.
- מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה.
- אופים בתנור חם למשך 35 דקות.
- מוציאים ומקררים היטב לפני שפורסים.
*הלחם לא מתאים להקפאה.