FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות

האם איכות המים משפיעה על איכות וטעם האוכל? בדקנו

הנה עובדה – כל אחד מאיתנו צורך במשך היום כ-2.5 ליטר מים, בין אם משתייה או ממזון. אם כן, כדאי מאוד שהמים יהיו איכותיים. אבל מה לגבי הטעם שלהם? האם מים מסוננים ואיכותיים משפיעים על טעם האוכל? יצאנו לבדוק וחזרנו עם תשובות מפתיעות.

כיוון שאין לנו שליטה על איכות מי הברז, ההשפעה שלהם על האוכל שלנו היא גדולה. צנרת עם חלודה, רמות כלור גבוהות או מזהמים שונים יכולים בהחלט לשנות את איכות וטעם התבשילים, המאפים ואפילו את צבע הירקות.

את ההבדל תרגישו בטעם

אם למי הברז יש ריח או טעם מוזר, זה יכול להיגרם מרמות כלור גבוהות או מזהמים אחרים. כשאנחנו מבשלים עם ברז עם ריח לא טוב הריח נספג בתבשילים. אפילו ה אותה אנו מרתיחים יכולה לספוג את הריחות והטעמים מהמים.

זה לא המאפה שלכם, זה המים

אם אתם משתמשים במי ברז לצורך אפייה והמאפים פשוט לא יוצאים כמו שצריך, לפני שאתם מאשימים את כישורי האפייה שלכם – בדקו את המים, הם עשויים להיות הגורם המרכזי.

מינרלים שונים כמו סידן או מגנזיום, מי ברז עם רמות כלור גבוהות וכד'.. יכולים להשפיע ישירות על איכות המאפים שלכם. איך?

השפעה על מרכיבים: מרכיבים שונים במים שאינם איכותיים ישפיעו על הביצועים של מרכיבים מסויימים החיוניים לתהליך האפייה כמו שמרים, אבקת אפייה וכד'..

השפעה על מבנה הגלוטן: מינרלים ומרכיבים שונים במים ישפיעו גם על מבנה הגלוטן בבצק, מה שיקשה על סיבי הגלוטן להתפתח ויהפוך את הלחם שלכם לקשה ופחות אלסטי.

האיכות משפיעה אפילו על הירקות

אם אתם נוהגים לשטוף ירקות במים שאינם איכותיים, תוכלו לשים לב שהירקות מאבדים מצבעם (וכך מאבדים וויטמינים חשובים). האשמה היא על רמת הכלור שבמים. למה? הכלור עובד כמו אקונומיקה, כך שזה הגיוני שהוא יגרום לצבע הירקות לדהות. כדי לשמור על צבע הירקות יש להשתמש במים איכותיים, מסוננים מכלור.

אז מה עושים?

כדי להיות בשליטה מלאה על איכות המים נאלץ לוותר על הבישול עם מי ברז, ואפילו התקנת מסנן בשיבר הראשי של הצנרת לא תמיד תעזור (שהרי חלודה בצנרת לא ניתנת לסינון). את השליטה הכי טובה על איכות המים נשיג בעזרת מערכת סינון, אך כדי לשלוט באמת על איכות המים נצטרך לעמוד על המשמר – לעקוב אחרי תקינותם של המסננים ומתקן המים.

🔥 הכי פופולרי היום
✨ אוספי מתכונים שימושיים
🆕 חדשים באתר
מומלצים לפסח!
דילוג לתוכן