FoodisGood

חיפוש

רעב מוגבר בלילה • 7 הסיבות הנפוצות

הוא מגיע בשעות הקטנות של הלילה, לפעמים אפילו מתוך שינה – לתחושת הרעב בלילה מאוד קשה להתנגד. מחקרים טוענים כי אנשים שנוטים לאכול בלילה צורכים בממוצע כ-400 קלוריות יותר מאלה שלא. מלבד העובדה שזה פשוט פוגע בדיאטה, רעב בלילה יכול גם להשפיע על איכות השינה בצורה משמעותית. אם גם אתם נמנים בין הרבים שמרגישים תחושת רעב חזקה בלילה, יכול מאוד להיות שהכתבה הבאה תעזור לכם.

1. יכול להיות שאתם פשוט צמאים

הידעתם? בגלל הרגלים כאלה ואחרים (כמו שתיית מיצים מתוקים בכל פעם שמרגישים תחושת צמא) הגוף שלנו מפרש את תחושת הצמא הטבעית לתחושת רעב, גם אם אנחנו לא באמת רעבים. אם אתם לא שותים מספיק מים במהלך היום, יכול להיות שתחושת הרעב שלכם בלילה היא בעצם תחושת צמא. נסו לשתות 2 כוסות מים לפני השינה כשבוע ימים ובדקו אם זה עוזר לכם להתגבר.

2. אוכלים בצורה לא מסודרת

אחת הבעיות הגדולות של השומרים על המשקל בפרט ושל אנשים בכלל היא אכילה מסודרת. אכילה מסודרת מתבטאת באכילת ארוחת בוקר טובה ולאחר מכן בכל שלוש שעות, סך הכל בין 6-4 ארוחות ביום, תלוי בגודל הארוחה ובתזונה שבחרתם. אם אתם לא מאמנים את הגוף שלכם לשעות אכילה מוגדרות, אתם פשוט תרגישו רעבים כל הזמן ובעיקר בלילה. בחרו תפריט מסודר והיצמדו לשעות האכילה שלו, מהר מאוד אתם תרגישו שהרעב בשעות הלילה פשוט מצטמצם ואפילו נעלם.

3. לא אוכלים מזונות מזינים

"קלוריות ריקות" הן קלוריות נטולות ערך תזונתי (כמו קמח לבן), מלבד העובדה שאכילת קלוריות ריקות פשוט מזיקה לגוף ומובילה, בין היתר, לעודף משקל, היא גם לא מספקת לגוף את כל מה שהוא צריך, מה שמוביל לתחושת רעב חריפה בלילה. הקפידו לאכול חלבונים ושומנים איכותיים במהלך היום, פירות וירקות הם מזון חובה *בכל יום*.

4. אוכלים פחמימות או סוכרים לפני השינה

פחמימות וסוכרים לא משבעים – ליהפך, אם תאכלו פרוסת עוגה, ככל הנראה שלא תסתפקו באחת בלבד. כך, אנשים שאוכלים פחמימות וסוכרים בסמוך לשעת השינה נוטים לפתח תלות במזונות מהסוג הזה וככל הנראה ירגישו את תחושת הרעב גם באמצע הלילה.

5. אוכלים יותר מידי לפני השינה

אם ארוחת הערב שלכם היא גם ארוחת הצהריים שלכם ואתם מגיעים אליה רק בשעה מאוחרת, אתם לא תצליחו להימנע מאכילה בלילה. ארוחות כבדות לפני השינה מאוד לא מומלצות, בעצם, 3 שעות לפני השינה מומלץ לאכול ארוחה קלה כמו יוגורט, ירקות וגבינה או כוס תה גדולה. כדאי לאכול מזונות קלים שמכילים מעט חלבון ובעיקר לא פחמימות וסוכרים.

6. אכילה רגשית מתעוררת גם בלילה

כשהלילה מגיע, רגשות עלולים להציף אתכם, ולפעמים אנשים פונים אל המזון בתקווה למצוא מעט נחמה. שאלו את עצמכם בכנות האם אתם אוכלים מתוך רגש, אם ישנו סיכוי סביר שכן, בדקו את הנושא לעומק עם איש מקצוע ובדקו אם אתם באמת רעבים פיזית בלילה, או שמדובר באכילה רגשית.

7. אתם חווים תנודות הורמונליות

עוד סיבה פסיכולוגית לתחושת הרעב בלילה היא 'תנודות הורמונליות', הורמונים מסוימים שאחראים על תחושת הרעב והשובע עלולים להיות לא מאוזנים ובכך לעורר את תחושת הרעב בשעות לא סבירות. תנודות הורמונליות עלולות להיגרם מחרדה, דיכאון וכד'..

כדאי לקרוא גם… צ’ק ליסט: הרגלים שהורסים כל דיאטה ואיך משנים אותם מעכבים ירידה במשקל: 8 מאכלים שלא כדאי לאכול בדיאטה 9 מאכלים שנלחמים בכאבי ראש ומיגרנה + מתכונים

דילוג לתוכן