אין ישראלי שלא אוהב פתיתים – הם קלים להכנה, ניתן להגיש אותם במגוון צבעים, צורות ועם מגוון תוספות. הפתיתים הם חלק בלתי נפרד מחיינו, אז כדאי שנדע לבשל אותם כמו שצריך.
זמן עבודה: 10 דקות | 1 כוס פתיתים = 2-3 סועדים
מצרכים:
- 1 כוס פתיתים יבשים
- 1 ורבע כוסות מים רותחים
- 2 כפות שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הפתיתים על אש נמוכה עד בינונית למשך כ-3 דק'. מקפידים לערבב היטב עד שהפתיתים מקבלים גוון זהוב.
- מוסיפים מים רותחים ביחד עם המלח והפלפל. מקפידים לשמור על הסיר מכוסה ולגשת כל 2-3 דק' לערבב (כדי שהפתיתים יצאו אחד-אחד) למשך כ-15 דק'.
- מכבים את הכיריים ומשאירים את הפתיתים להתקרר בסיר למשך כ-3-5 דק'. מערבבים עם מזלג ומגישים. בתאבון!
מתכוני פתיתים משודרגים:
טיפים ושדרוגים להכנת פתיתים מושלמים אחד-אחד:
- כדאי להשתמש בסיר בעל ציפוי נון-סטיק כדי שהפתיתים לא ידבקו לתחתית הסיר.
- ההקפדה על ערבוב הפתיתים (סעיף 4) – תיצור פתיתים אווריריים.
- הפתיתים מוכנים ברגע שאין נוזלים בכלל בסיר.
- ניתן להוסיף תיבול כמו: אבקת מרק, פפריקה חריפה / מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם האישי, אורגנו, ואפילו סוכר.
- לשדרוג המנה: ניתן לטגן ראשית בצל עד להזהבה ורק לאחר מכן להמשיך עם המתכון הקלאסי לפתיתים.
- תוספות מעניינות: ניתן להוסיף לפתיתים מגוון רחב של ירקות כמו גזר קוביות, אפונה קפואה ואילו גרגירי חומוס. את התוספת יש להוסיף לסיר מיד לאחר טיגון הפתיתים ולפני הוספת המים, ולטגן קלות יחד עם הפתיתים.
- לשדרוג המנה: ניתן להוסיף אחד או יותר מהמצרכים הבאים – צ'ילי גרוס, פטרוזילה, עירית, כוסברה, בזיליקום ונענע.