FoodisGood

חיפוש

חזה עוף בלימון • מנה זהובה ופריכה

מנת חזה עוף בלימון היא מנה סינית מסורתית וסופר פופולרית בישראל ובכל העולם, מדובר במנה פריכה וסופר ממכרת! המתכון הזה הוא מתכון נהדר להכנת עוף בלימון, הוא מסביר בצורה פשוטה, שלב אחר שלב, איך להכין את המנה המיוחדת הזאת. מגישים עם אורז לבן וברוקולי ונהנים מארוחה מיוחדת ושוברת שגרה.

*שימו לב: יש לנו גם מתכון מהמם להכנת שוקיים עוף בלימון בתנור, תמצאו אותו כאן >> עוף בלימון

זמן עבודה: 20 דקות | 2-3 סועדים

מצרכים:

לחזה עוף:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • מיץ מלימון שלם
  • 1 כפית סוכר
  • 3 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות בגודל ביס
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף שמן

לרוטב:

  • 1 כף שמן
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף מים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף דבש
  • 200 מ"ל מים
  • 4 בצלים ירוקים פרוסים
  • 1 כף שומשום

הוראות הכנה:

  1. מכינים מרינדה. בקערה מערבבים רוטב סויה עם מיץ לימון וסוכר, מוסיפים פנימה את נתחי העוף ומערבבים לציפוי שווה. מכסים ומעבירים למקרר למשך 10 דקות.
  2. מצפים. מניחים בקערה רחבה את הקורנפלור, מוציאים את נתחי העוף מהמרינדה במזלג וזורקים אותם לתוך קערת הקורנפלור.
  3. מטגנים. מחממים כף שמן במחבת גדולה על אש גבוהה. מטגנים חצי מכמות העוף, תוך ערבוב, עד שהם פריכים, זהובים ומבושלים (5-6 דקות טיגון). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה וחוזרים על הפעולה עם שאר נתחי העוף.
  4. מכינים את הרוטב. מחממים כף שמן במחבת גדולה, מערבבים כף קורנפלור עם כף מים היטב עד ליצירת משחה ואז מטגנים במחבת יחד עם מיץ לימון, דבש ומים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהרוטב מתחיל להסמיך (כ-3 דקות טיגון).
  5. מערבבים ומגישים. מוסיפים למחבת הרוטב את נתחי העוף ומערבבים לציפוי. מערבבים פנימה בצל ירוק ושומשום ומטגנים עוד דקה אחת.  מוציאים לצלחת הגשה ומגישים לצד אורז לבן וברוקולי, בתאבון!

עוד מתכוני חזה עוף לשבור איתם את השגרה:

אם אתם מחפשים עוד מתכונים טעימים עם חזה עוף כדי לשדרג את המטבח שלכם, הנה כמה הצעות שלא כדאי לפספס

  1. חזה עוף מוקפץ
  2. חזה עוף בטמפורה
  3. קציצות חזה עוף

הצעות הגשה לעוף בלימון:

דילוג לתוכן