FoodisGood

חיפוש

עוף בלימון בתנור • מעדן אמיתי

על ידי FoodisGood  ,

מתכון לעוף בלימון עם שום וטימין. מנה מעולה לארוחת צהריים וגם לשבת. עוף צלוי בתנור במרינדת לימון ושום נהדרת ומלאה בטעמים. ניתן להכין עם כל חלקי העוף (כולל חזה עוף).

  • זמן עבודה: 10 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 55 דקות
  • 10 דקות

    1 שעה 45 דקות

    1 שעה 55 דקות

  • 6-8 סועדים

מצרכים למתכון

10 שוקי עוף / 7 כרעיים / תערובת חלקי עוף

כף שמן זית

2 כפות מיץ לימון טרי

3 שיני שום כתושות

כפית פפריקה מעושנת

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן פטרוזיליה קצוצה

כף דבש (להכנת עוף בלימון ודבש, לא חובה)

ענף טימין

2-3 לימונים טריים חתוכים לחצי או לרבע

הוראות הכנה

בקערה גדולה מערבבים שמן זית עם מיץ לימון, שום, תבלינים ופטרוזיליה. אם מכינים עוך בלימון ודבש, זה הזמן להוסיף כף דבש.

מסדרים את חלקי העוף בתבנית מתאימה לתנור עם שוליים גבוהים ושופכים על גבי העוף את מרינדת הלימון.

מניחים את ענף הטימין, מכסים בנייר כסף ומניחים במקרר לכשעתיים, ההשרייה תעזור לעוף לספוג את טעם הלימון והתבלינים.

מכוונים תנור ל-200 מעלות ומכניסים אליו את התבנית עם נייר הכסף לצלייה של שעה וחצי.

מסירים את נייר הכסף וממשיכים בצליית העוף והלימון כרבע שעה, עד שהעוף זהוב במידה הנכונה.

להכנת עוף בלימון ודבש הוסיפו למרינדה כף דבש וערבבו היטב.

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

דילוג לתוכן