זרעי פשתן • 5 סיבות טובות לצרוך את הזרעים הבריאים הללו

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

זרעי הפשתן בעלי מרקם חלק וקטנים בגודלם, מייצרים אותם מצמח הפשתה והם נצרכים ברחבי העולם במשך שנים ארוכות כמזון בריא ומשביע במיוחד.

ערכים תזונתיים של זרעי פשתן

לא מעט מחקרים מראים שזרעי פשתן טחונים מסייעים לגוף לא רק באופן התזונתי, אלא מכילים מגוון רחב של ערכים תזונתיים, יתרונות בריאותיים ושימושיים לריפוי ומניעת מחלות ודלקות שונות.

100 גרם זרעי פשתן מכילים:



יתרונות בריאותיים

1. עור פנים ושיער בריא. מאחר וזרעי פשתן מכילים אומגה 3, השומנים הבריאים והויטימים מקבוצת B מסייעים בשמירה על עור פנים בריא וחלק, מונעים יובש ומפחיתים את הסיכוי למחלות עור שונות. בנוסף, אומגה 3 מסייעת בחיזוק השיער ומתן מראה בוהק וחזק. מעבר לכך שניתן להוסיף כפית זרעי פשתן טחונים לסלט, ניתן להשתמש בשמן זרעי פשתן – המכיל כמות אף גדולה יותר של אומגה 3 ושומנים בריאים.

2. הורדה במשקל. אחת הסיבות שאנו אוכלים יותר היא מאחר ואנו לא חשים תחושת שובע. זאת בדיוק הסיבה להוסיף את זרעי הפשתן לתפריט היומי, אם זה בסלט או בגרנולה של הבוקר. הסיבים התזונתיים והשומנים הבריאים אותם מכילים זרעי הפשתן, מעניקים תחושת שובע לטווח ארוך יותר, מה שתורם לאכילת כמוית נמוכה יותר וכמובן מסייע בשמירת ואף הורדת המשקל. בנוסף השומנים הבריאים עשויים להפחית דלקות, מה שנחשב כגורם מעקב להורדה במשקל.

עוד מדריכי בריאות שכדאי להכיר:

  • שיבולת שועל • יתרונות בריאותיים + 5 מתכונים מנצחים
  • זרעי צ’יה: יתרונות בריאותיים מדהימים + מתכונים
  • כוסמת: בישול, ערכים תזונתיים ו-3 מתכונים טעימים
  • גריסים: למה הם בריאים + מתכון למרק גריסים מדהים

3. כולסטרול נמוך. הסיבים המסיסים אותם מכילים זרעי הפשתן, תורמים לכולסטרול נמוך בכך שהם מעכבים את תהליך פירוק וספיגת השומן בגוף במערכת העיכול. סיבה נוספת להוסיף את זרעי הפשתן לתפריט היומי ולתרום לאיזון הכולסטרול בגוף.

4. מערכת עיכול תקינה. זרעי הפשתן מכילים שומנים בריאים המסייעים בתנועת מערכת עיכול בריאה ואף מתאימים לאנשים הסובלים ממחלות ודלקות מעיים. בנוסף זרעי הפשתן יעילים במיוחד בכל הנוגע לעצירות – בהוספת 3 כפיות זרעי פשתן טחונים למיץ או למיץ גזר, בהחלט ניתן לשפר את פעילות מערכת העיכול ולנקות פסולת מיותרת מהגוף.



5. מניעת מחלת הסרטן. מחקרים הראו כמה וכמה פעמים שזרעי פשתן מסייעים במניעת מחלות סרטניות שונות. מומלץ לשלב את זרעי הפשתן בתפריט היומי ולסייע לגוף להלחם ולמנוע מחלות דלקתיות, מסרטנות ועוד וכמובן – ליהנות מתפריט בריא ומזין בכל יום.

את העובדה שזרעי הפשתן הם כל כך בריאים, אנחנו כבר יודעים. אך איך לצרוך אותם באמת?
למען האמת, זה פשוט – את זרעי הפשתן ניתן לטחון ולהוסיף כמות של כפית זרעי פשתן לכל מנה שרק תרצו. הם מתאימים לסלט, ליוגורט, לארוחת בוקר עם הביצים, לפירה. בעצם כל מנה שתוסיפו לה כפית זרעי פשתן טחונים, תוסיף לכם המון ערכים תזונתיים. כך למשל תוכלו להכין לחמניות שיפון בריאות >> מתכון ללחמניות שיפון עם זרעי פשתן.

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *