תבשיל פריקי עם עדשים לצד עוף בגריל

על ידי amihud pery  , ,

מתכון משולב לתבשיל פריקי ועדשים מזין, טעים ומשביע שמוגש לצד עוף ובצלים סגולים ולבנים בגריל. ארוחה שלמה עם טעמים נפלאים.

  • זמן עבודה: 45 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות 45 דקות
  • 45 דקות

    2 שעות

    2 שעות 45 דקות

מצרכים למתכון

לתבשיל פריקי עם עדשים

3 כוסות פריקי מושרה לילה מראש

1 כוס עדשים שחורות מבושלות עד שמתרככות

ציר עוף (עד לכיסוי הפריקי)

כמון

מלח פלפל

2 בצלים

שמן זית

לעוף ובצלים בגריל

4 כרעיים של עוף ללא העצם (ניתן לבקש מהקצב)

משרה לעוף: כמון, מלח פלפל, שמן זית, קצת פפריקה מתוקה, כף סומק

3 בצלים סגולים

3 בצלים לבנית

שמן זית לטיגון הבצלים

פלפל שחור גרוס

מעט סומק

הוראות הכנה

הכנת תבשיל פריקי עם עדשים

מטגנים את הבצלים בשמן עד שמתרככים.

מוסיפים את הפריקי המסונן ומטגנים.

מוסיפים ציר עוף לגובה של קצת מעל כיסוי הפריקי.

מביאים לרתיחה ומנמיכים ל 20 דקות.

מוסיפים את העדשים והתבלינים לעוד 10 דקות בישול.

הכנת עוף ובצלים בגריל

מעסים היטב את העוף בחומרי המשרה ומכניסים למקרר לשעתיים שיתפוס את הטעמים.

בינתיים מטגנים 3 בצלי סגולים ו3 בצלים לבנים עם הרבה שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס עד שמתרככים.

מוסיפים סומק, מקררים ומעבירים לתבנית תנור.

אחרי שעה וחצי מורידים כיסוי, מעלים חום ל200 - מצב גריל ומשחימים היטב את העוף.

שתפו את המתכון >>

0 דירוגים וחוות דעת

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00