FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק פטריות מוקרם ועשיר במיוחד

קערת מרק פטריות מוקרם ועשיר היא כל מה שצריך ביום חורף קר. המרק שלנו מהיר וקל להכנה ובכל זאת מרקמו קטיפתי וטעמו עמוק ומעולה. הפטריות הטריות נותנות למרק טעם נפלא, אל תוותרו עליהן! לגרסה פרווה מחליפים חמאה במחמאה ושמנת בחלב קוקוס. מגישים לצד פרוסות באגט צלויות או קרוטונים.

מתכון למרק פטריות מוקרם

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 30 דק' | סה"כ: 40 דק'

מצרכים:

  • 4 כפות חמאה או מחמאה
  • 2 כף שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום כתושות
  • 750 גרם פטריות שמפיניון חומות טריות חתוכות (או כל סוג פטריות שאתם מעדיפים).
  • 2 כפיות תימין קצוץ
  • 1/2 כוס יין אדום או לבן יבש (אופציונלי)
  • 6 כפות קמח לבן
  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 כוס שמנת מתוקה או חלב קוקוס

הוראות הכנה:

  1. מחממים חמאה ושמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים שום ומבשלים כדקה.
  2. מוסיפים פטריות ותימין, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות. הפטריות מאבדות מהנפח ככל שהבישול מתקדם.
  3. יוצקים פנימה יין וממשיכים לבשל 3 דקות נוספות.
  4. מוסיפים קמח, מערבבים היטב ומבשלים במשך 2 דקות.
  5. מוסיפים מים ואבקת מרק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומניחים להתבשל 10-15 דקות, עד לעיבוי. מערבבים מדי פעם.
  7. יוצקים פנימה את השמנת, מבשלים מספר דקות ונותנים למרק לבעבע בעדינות.
  8. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
    בתאבון!

עוד מרקי פטריות שאתם חייבים לנסות:

דילוג לתוכן