יש הרבה מתכונים למרק תירס, אבל הפעם נתמקד במרק תירס פשוט וטעים שילדים אוהבים! בלי המון מרכיבים ובלי הפתעות – פשוט מרק תירס מתקתק, מהיר הכנה וסופר מוצלח.
מתכון למרק תירס מעולה
זמן הכנה: 5 דק' | זמן בישול: 20 דק' | סה"כ: 25 דק'
מצרכים:
(2 מנות)
- 1 קלח תירס בגודל בינוני עד גדול
- 1 כף שמן או חמאה
- 1.5 כוסות מים
- 1/2 כף קורנפלור מעורבת בקערית עם 2 כפות מים.
- 1/2 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
- קורט מלח
- 1 כף בצל ירוק קצוץ או 1 בצל שאלוט (אופציונלי)
- 1 כפית סלרי קצוץ (אופציונלי)
הוראות הכנה:
- מרתיחים את קלח התירס ומגרדים ממנו את גרעיני התירס.
- שומרים 2 כפות גרעיני תירס בצד.
- מועכים את גרעיני התירס עם מעט מים לעיסה חלקה
- מחממים שמן במחבת, מטגנים את הבצל הירוק עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את הסלרי ומטגנים דקה.
- מוסיפים את עיסת התירס, מים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את גרעיני התירס הנותרים, פלפל שחור ומלח, לפי הטעם ומבשלים במשך 2-3 דקות.
- מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות עד שהמרק מתעבה.
- מגישים את המרק חם. ניתן לקשט עם סלרי קצוץ או בצל ירוק.
בתאבון!