FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בצקניות • מתכון קלאסי שמשדרג כל מרק

אוהבי מרקים? גזר ושמרו – מתכון לבצקניות ביתיות מושלמות! תוספת נפלאה למרק, לנזיד או לכל תבשיל שרוצים להעשיר בטעם. אפשר להכין ולהגיש גם כתוספת נפרדת לכל ארוחה!

מתכון לבצקניות / נוקדלי / שפצלה

זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 10 דקות | סה"כ: 20 דקות

מצרכים:

  • 200 גרם קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 3 ביצים גדולות, טרופות
  • 120 מ"ל חלב או מים
  • עוד מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 2 כפות חמאה או מחמאה מומסת (אופציה, לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. מערבבים בקערה קמח ומלח, יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את הביצים והחלב.
  2. מערבבים במזלג עד לאיחוד לבלילה נוזלית מעט.
  3. בסיר רחב ועמוק מרתיחים מים עם מעט מלח.
  4. מחזיקים מעל המים מסננת לבצקניות או מסננת לספגטי ושופכים חלק מהבלילה, דרך המסננת לתוך המים. נוצרים נטיפים / בצקניות קטנות.
  5. מניחים לבצקניות להתבשל כדקה, עד שהן צפות על פני המים.
  6. מוציאים את הבצקניות מהמים בעזרת כף מחוררת וממשיכים עד שכל הבצק נגמר.
  7. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים חמאה מומסת, פלפל ומלח לפי הטעם.
  8. מוסיפים למרק או לכל מנה עיקרית אחרת.
    בתאבון!

*שימו לב – את הבצקניות ניתן גם לבשל ישר בתוך מרק במידה והוא אינו סמיך מידי או מכיל הרבה מרכיבים, בישול הבצקניות בתוך מרק צח הוא הכי מומלץ, אחרת, בשלו אותן בנפרד והוסיפו למרק המוכן.

מרקים מומלצים לשילוב הבצקניות

עוד בנושא מרקים

דילוג לתוכן