FoodisGood

מרק פטריות וגריסים מפנק

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
פטריות מ-2 סוגים, גריסים, ירקות חתוכים ותיבול נהדר – אלו המרכיבים של המרק המנחם הזה שנותן תחושת בית חם והכי מתאים ליום חורפי. הגריסים ישמרו עליככם שבעים לאורך זמן והמרק יחמם את הגוף מיד. בזכות השימוש בגריסי פנינה המרק הזה מאוד קל להכנה (אין צורך להשרות את גריסי הפנינה)

זמן עבודה: 20 דקות | זמן בישול: 50-65 דקות | סיר מרק גדול

מצרכים:

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ
  • סלסילת פטריות שמפיניון – חתוכות לרבעים
  • סלסילת פטריות פורטובלו – חתוכות לרבעים
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 גבעולי סלרי פרוסים
  • 1 גזר פרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית תבלין כוסברה יבשה
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1/4 כפית כמון
  • 6 כוסות מים רותחים + כף אבקת מרק עוף
  • 1 כוס גריסי פנינה שטופה
  • 2 תפוחי אדמה קטנים – קוביות גדולות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. בסיר מרק גדול מחממים שמן זית על להבה בינונית.
    מוסיפים בצל ופטריות ומבשלים עד שהבצל מתרכך מעט.
  2. מוסיפים שום, סלרי, גזר ואת כל התבלינים ומטגנים יחד כדקה, תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים בזהירות מים רותחים מעורבבים עם אבקת מרק עוף, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכסים עם מכסה ומבשלים כחצי שעה.
  4. מוסיפים את הגריסים ואת תפוחי האדמה, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים להבה. מבשלים עוד 20 דקות, או, אם רוצים גריסים רכים יותר מבשלים למשך 35 דקות.
  5. כשהמרק מוכן מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה מעל, מגישים חם.
    בתאבון!

עוד דרכים מעולות להכין מרק פטריות:

עוד מרקים חורפיים שכדאי להכיר

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.