מרק עגבניות מאוד קל להכנה שיהפוך למרק הבית שלכם בוודאות – משלבים מגוון רחב של עשבי תיבול מיובשים לקבלת טעם מיוחד ומשודרג למרק הקלאסי האהוב.
זמן עבודה: 10 דקות | סיר מרק בינוני
מצרכים:
- 2 שיני שום
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- 1/2 כפית טימין מיובש
- 1/4 כפית רוזמרין מיובש
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 450 גר' רסק עגבניות פחית רסק עגבניות
- 1 כף סוכר חום
- 800 גרם עגבניות מרוסקות
- 3 כוסות מים רותחים + כף גדושה אבקת מרק עוף
הוראות הכנה:
- קוצצים את השום ומוסיפים אותו לסיר מרק בינוני יחד עם שמן זית, עשבי תיבול יבשים, פפריקה ופלפל שחור. מטגנים יחדיו על להבה בינונית-נמוכה במשך 2 דקות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לסיר רסק עגבניות וסוכר חום, מערבבים וממשיכים בטיגון וערבוב עד שהסוכר נמס, בערך 4 דקות.
- מוסיפים לסיר עגבניות מרוסקות ומים רותחים מעורבבים עם כף מרק עוף, מערבבים היטב, מבשלים על להבה בינונית-גבוהה תוך ערבוב מידי פעם כ-15 דקות.