את המרק הכי טעים מכינים ממצרכים בסיסיים – מרק עגבניות הוא מרק אהוב במיוחד שתמיד כיף לאכול. המרק שלנו עשוי מעגבניות טריות, שום ובזיליקום. להגשה – תוספת מפתיעה של גרגירי תירס. מרק עשיר וקרמי, מושלם לימי גשם ובכלל.
מתכון למרק עגבניות
זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 30 דק' | סה"כ: 40 דק'
מצרכים:
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 6 עגבניות טריות
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כוסות מים
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל
- מעט עלי בזיליקום
להגשה משודרגת:
- 1/2 קופסת שימורי תירס
- שמנת חמוצה
- בזיליקום טרי
הוראות הכנה:
- מטגנים בצל בשמן עד להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
- שופכים פנימה את העגבניות החתוכות ומערבבים.
- מוסיפים מים, רסק עגבניות, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כ – 20 דקות.
- טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק, טועמים, מתקנים את התיבול והמרק מוכן!
- להגשה: מעבירים לקערה, מוסיפים 2 כפות תירס, מפזרים שמנת חמוצה מעל, מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.
בתאבון!
מומלץ! מתכון למרק עגבניות ואורז משביע ונהדר