FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק תימני • מתכון למרק מחמם ובריא

מתכון מנצח למרק תימני אורגינל, כולל מתכון ללחוח שהוא חובה להגשת המרק הזה. המרק התימני הוא מרק מסורתי עם כל כך הרבה טעמים. משלב עוף, עצמות וירקות בבישול ארוך.

מתכון למרק תימני

זמן עבודה: 30 דקות | זמן בישול: 3 שעות | סה"כ: 3 שעות ו-30 דקות 

מצרכים:

  • 1 עוף שלם, חתוך
  • 4 שוקי עוף
  • 2 פרוסות עצמות מח
  • 2 כפיות כורכום
  • 3 שיני שום
  • 1 צרור עלי כוסברה שטופים, קשורים
  • 1 בצל גדול לא מקולף, שטוף וחצוי
  • 2 כפיות תערובת חוויאג' למרק
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות גדולות.
  • מלח ופלפל
  • ירקות חתוכים (גזר, קישואים, סלרי) – אופציונלי
  • עלי כוסברה שטופים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מניחים את העוף ועצמות מח בסיר בישול עמוק. מוסיפים 12 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כמה דקות.
  2. מסירים עם כף את הקצף שנוצר מעל.
  3. מוסיפים לסיר כורכום, 1/2 כף, 1/4 כפית פלפל שחור, שיני שום ומערבבים.
  4. מוסיפים כוסברה ובצל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים את המרק במשך 90 דקות ברתיחה עדינה.
  5. מערבבים בעדינות מידי פעם ומוודאים שהמרק מבעבע אך לא רותח מידי.
  6. לאחר 90 דקות, מוציאים בעזרת כף מחוררת את הבצל, את הכוסברה ואת שני חזה העוף.
  7. מסירים את העור והעצמות מחזה העוף. מחזירים את החזה לסיר המרק
  8. מוסיפים את תערובת החוויאג' למרק, מתבלים במלח ופלפל שחור נוספים לפי הטעם.
  9. מוסיפים את תפוחי האדמה למרק. אפשר להוסיף כל ירק אחר נוסף.
  10. מחזירים לרתיחה נמוכה וממשיכים לבשל 15-20 דקות, עד שקוביות תפוחי האדמה הגדולים ביותר רכים (וירקות אחרים, אם מחליטים להוסיף אותם).
  11. מכבים את האש, מעבירים את המרק לקערת הגשה עמוקה. רצוי להסיר את העור לפני ההגשה. אפשר גם להוציא את תכולת מח העצם לתוך המרק, או להגיש כמו שהם.
  12. מקשטים כל קערה עם כוסברה קצוצה טרייה ומגישים.

עוד מתכוני מרקים מיוחדים

דילוג לתוכן