מרק האפונה המושלם עתיר בחלבון ומשלב בתוכו סלרי, ירקות, אפונה יבשה ותבלינים. מרק קמרי ומנחם בדיוק כמו שהיינו ילדים! קל להכנה ומושלם למזג אוויר חורפי. לפניכם המתכון הכי טוב שיש למרק אפונה ביתי, כולל טיפים להעשרת המרק, אחסון, הקפאה והגשה!
מתכון למרק אפונה מנצח
זמן עבודה: 15 דקות | 5-6 מנות מרק
מצרכים:
- 500 גרם אפונה יבשה
- כף שמן זית
- בצל גדול קצוץ
- 3 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 שיני שום כתושות
- גזר גדול – מגורר
- 8 כוסות מים
- כף אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בסיר מרק גדול מטגנים בכף שמן זית בצל כדקה.
- מוסיפים סלרי, שום וגזר ומטגנים עוד כשתי דקות.
- מוסיפים מים ואבקת מרק עוף ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים פנימה את האפונה היבשה ומבשלים עד לריכוך – כחצי שעה של בישול על להבה בינונית.
- מסירים מהאש וטוחנים את המרק במוט בלנדר ידני או במיקסר, זה הזמן גם לבדוק תיבול (מלח ופלפל) ולהוסיף במידת הצורך.
- מגישים בקערה ומאחסנים שאריות.
טיפים וגיוונים למרק המושלם
- להגשת המרק כדאי מאוד לזלף מעל מעט שמן זית ולזרוק לקערה כמה קרוטונים / חתיכות קבנוס קצוצות גס ופלפל שחור גרוס.
- לעיבוי המרק ואקסטרה ערכים תזונתיים מומלץ להוסיף פנימה 2 כפות שיבולת שועל מהירת הכנה לאחר הרתחת הנוזלים.
- כדי להפוך את המרק למשביע ומנחם עוד יותר ניתן להוסיף קוביות תפוחי אדמה, בשלב הוספת הגזר, זה יוסיף מרקם קטיפתי ויעבה את המרק.
- אם המרק לא מספיק סמיך עבורכם בסוף הבישול תוכלו להסיר את המכסה ולתת לו להתבשל על להבה נמוכה עוד 20 דקות. שימו לב שהמרק ממשיך להסמיך אחרי טחינה וקירור.
- ניתן גם להעשיר את המרק עם קוביות חזה עוף – פשוט להוסיף את קוביות חזה העוף פנימה בשלב הוספת הנוזלים ולטחון יחד עם שאר מצרכי המרק.
כמה זמן נשמר המרק במקרר / במקפיא?
אחסון במקרר: את המרק שנשאר לכם יש לאחסן במקרר בכלי אטום, הוא יישמר היטב למשך שלושה ימים. לחימום מחדש ניתן לדלל את המרק בחצי כוס מים רותחים.
הקפאה: המרק גם ניתן להקפאה בכלי מתאים למשך כ-3 חודשים. חשוב לזכור שהמרק מתרחב בהקפאה ולכן יש להקפיא אותו בכלי מתאים ולהשאיר ב 2-3 ס"מ רווח מהמכסה. לחימום מחדש יש להפשיר את המרק הקפוא לילה במקרר ולמחרת לחמם על הגז.