FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מרק בצל מקורמל בליווי באגט גבינה

מרק בצל נפלא עם בצל מקורמל בבישול איטי, בליווי פרוסת באגט קלוי עמוס בגבינה נמסה. הבצל המקורמל הוא הסוד לטעם העמוק והמיוחד של מרק הבצל הצרפתי.

מתכון למרק בצל צרפתי

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: שעה | סה"כ: שעה ו-10 דק'

מצרכים:

למרק:

  • 7 בצלים גדולים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • 1 כפית סוכר
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 וחצי ליטר מים או מרק ירקות
  • 2 עלי דפנה
  • 1/2 כפית טימין מיובש
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • מלח

לבגט:

  • בגט צרפתי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 וחצי כוסות גבינה צהובה
  • מגוררת (גרוויר או פרמזן)

הוראות הכנה:

להכנת המרק:

  1. מקלפים וחוצים את הבצלים. פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.
  2. בסיר בישול עמוק עם תחתית עבה מחממים שמן זית על אש בינונית.
  3. מוסיפים בצל, מערבבים עם כף עץ ומטגנים במשך 20 דקות, עד שהבצל מזהיב. מערבבים מידי פעם.
  4. מוסיפים חמאה וסוכר, מערבבים וממשיכים בטיגון 10 דקות נוספות, עד הבצל משחים היטב.
  5. מוסיפים שום ומלח ומבשלים עוד דקה.
  6. יוצקים פנימה את היין, מערבבים היטב ומגרדים את תחתית הסיר. מצמצמים את היין כמעט לגמרי.
  7. יוצקים פנימה מרק, עלי דפנה, טימין ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
    מכסים את הסיר, מנמיכים את
  8. החום לבעבוע עדין ומבשלים כ-30 דקות.
  9. מוציאים את עלי הדפנה, טועמים ומתקנים תיבול.

להכנת הבגט:

  1. בזמן שהמרק מתבשל וכמעט מוכן מכינים את פרוסות הבגט עם הגבינה.
  2. מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. חותכים את הבגט לפרוסות אלכסוניות (חשוב לחתוך לגודל שיתאים לקערת ההגשה האישית).
  4. מברישים את שני צידי הפרוסות בשמן זית ואופים בשליש העליון של התנור כ – 5 דקות.
  5. מוציאים מהתנור והופכים את הטוסטים.

אפשר להגיש את המרק בשתי צורות:

  1. מפזרים על הטוסטים גבינה מגוררת, מחזירים לתנור קרוב לזמן ההגשה ואופים מספר דקות עד שהגבינה משחימה קלות. מערבבים את המרק ויוצקים לתוך קעריות הגשה.
    מניחים מעל את פרוסת הבגט עם הגבינה הנמסה על המרק ומגישים מיד.
  2. מערבבים את המרק ויוצקים לתוך קעריות הגשה, מניחים מעל פרוסת בגט, מפזרים בנדיבות גבינה צהובה ואופים כ – 5 דקות או עד שהגבינה נמסה ומשחימה קלות. מגישים מיד.
    בתאבון!

עוד מתכוני בצל משגעים:

דילוג לתוכן