בצל ממולא באורז (צמחוני / טבעוני)

על ידי המתכונים של אורה ארגוב  , , , , ,

מתכון קל לממולאים צמחוניים מוצלחים במיוחד של בצלים במילוי אורז מתובל. מנה חמה וטעימה שכל אחד יאהב.

  • זמן עבודה: 30 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 15 דקות
  • 30 דקות

    45 דקות

    1 שעה 15 דקות

  • 5-6 סועדים

מצרכים למתכון

לבצל

4-5 בצלים

מים רותחים

למילוי אורז

1.5 כוסות אורז

1.5 כוסות מים רותחים

2 עגבניות חתוכות לקוביות

חופן עלי סלרי קצוצים

גבעול סלרי פרוס

תבלינים: מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, כף סוכר, 1/4 כפית מלח לימון

לרוטב

2 כוסות מים רותחים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

כפית פפריקה אדומה מתוקה

1.5 כפות סוכר חום

3 כפות שמן

1/2 כפית מלח לימון

כף אבקת מרק עוף

הוראות הכנה

תחילה נכין את הבצלים: נקלוף אותם ובעזרת סכין נחרוץ את הבצלים בצד אחד לכל האורך, נרתיח בסיר עם מים חמים במשך 7 דקות, נוציא מהסיר, נצנן ונפריד לגלדים.

כעת נכין את המילוי: נחמם בסיר 2 כפות שמן, נוסיף את האורז ואת שאר מצרכי המילוי, נערבב היטב, נוסיף מים רותחים ונבשל את האורז חצי בישול, כ-10 דקות בישול. נסיר מהאש ונצנן את המילוי.

נמלא את גלדי הבצלים באורז בעדינות מבלי לקרוע את הבצלים, את שאריות הבצל שלא ניתן למלא נשמור.

נסדר את הבצלים הממולאים בתחתית סיר רחב ושטוח משומן מעט ומעל לבצלים נניח צלחת חסינת חום כמשקולת.

בקערה גדולה נערבב את כל מצרכי הרוטב ונשפוך לתוך הסיר, ננענע אותו בעדינות כדי שהרוטב יגיע לכל הבצלים.

נכסה את הסיר במכסה ונבשל עד לאידוי הנוזלים, מידי פעם ננענע את הסיר כדי להרטיב את הבצלים ברוטב.

לאחר הבישול נוציא את צלחת המשקולת ונניח את הבצלים לצינון קל, נגיש ונהנה.

שתפו את המתכון >>

1 דירוגים וחוות דעת

ספיר אטיאס

06/02/2018

המתכון האהוב עלי
האם יש עוד מתכונים לממולאים טעימים?
אשמח לקבל תשובה.

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00