FoodisGood

כתום ובריא: 3 מתכונים למרק עדשים כתומות שכדאי להכיר

החורף בשיאו ואם עדיין לא הכנתם מרק עדשים כתומות, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים. בעדשים מגוון יתרונות בריאותיים, החל מסיבים תזונתיים ועד חלבונים, הן מהוות מקור מצוין לברזל מן הצומח ואפילו תורמות לבריאות הלב >> גלו 5 יתרונות בריאותיים בעדשים.

למה עדשים כתומות? עדשים כתומות בפרט, מכילות גם חומצה פולית בכמות גדולה מאוד, ולא מאבדות מכמות החומצה גם בבישול. הנה 3 מתכונים למרקי עדשים כתומות לחורף.

הקלאסי: מרק עדשים כתומות קל ומהיר

מרק עדשים כתומות מהיר

למתכון: מתכון למרק עדשים כתומות מהיר

מהיר, טעים ומושלם לחורף – מרק העדשים הכתומות של אילנית בניזרי הוא אחד המתכונים המומלצים ביותר באתר. אם אמרנו שעדים כתומות הן מקור מעולה לחומצה פולית ולברזל, המרק הזה ישמור עליכם בריאים בחורף הקרוב. את העדשים הכתומות אין צורך לטחון, מרקמן רך ומתמוסס.

המקורי: מרק עדשים כתומות ואטריות

מרק עדשים כתומות עם אטריות

למתכון: מרק עדשים כתומות טחון

רישתה בעדאס שמו, והוא אחד המרקים הכי טעימים שיש. מרק עדשים כתומות במקרם טחון בתוספת אטריות, מושלם לארוחת ערב ביום קר. אם אתם אוהבים מרקים סמיכים וטעימים, אל תוותרו על המרק של אורנה דואק.

הכי בריא: מרק עדשים כתומות ופול

מרק עדשים בריא

למתכון: מרק עדשים בריא

מה נותן השילוב של פול ועדשים כתומות? יותר חלבון, יותר ברזל, יותר משביע. לשומרים על המשקל ולא רק – מתכון למרק סופר בריא עם פול ועדשים כתומות. מרק קליל וטעים ממטבחה של אתי בן-שמעון.

עוד בנושא עדשים: ההבדלים בין סוגי העדשים מרק עדשים ירוקות מתכונים עם עדשים

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן